L’Ajuntament de Granollers rep finançament europeu per un projecte de bioenergia

28/04/2019 - 08:00
Pavelló municipal El Parquet

Pavelló municipal El Parquet

S’ha obtingut el cofinançament FEDER, de 544.940 € per la construcció de la xarxa de calor per biomassa per subministrar energia tèrmica a 7 equipaments públics:

L’Ajuntament de Granollers ha estat beneficiari del cofinançament FEDER en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, en els eixos prioritaris 4 i 6. Granollers ha estat l'únic ajuntament de la comarca del Vallès Oriental que ha captat subvencions per a inversions en la darrera convocatòria del FEDER, tant en l'eix 4 (afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors) com en l'eix 6 (conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos), per un import total d’1.352.674 €.

La construcció de les xarxes de calor de biomassa permetran substituir les antigues calderes de gas natural per calderes de biomassa. Les calderes seran d'última generació i el màxim d’eficients. Els projectes singulars de xarxes de calor per biomassa són una oportunitat per contribuir als objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, establerts pel Pla d’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya en l’horitzó 2020 i el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia de Granollers per al 2030

S’ha obtingut el cofinançament FEDER, de 544.940 € per la construcció de la xarxa de calor per biomassa per subministrar energia tèrmica a 7 equipaments públics: Impremta / Taller d'Artistes, Centre de Cultura Popular i Tradicional La Troca, Escola Ferrer i Guàrdia, Pistes municipals d'atletisme, Pavelló municipal El Parquet, Pavelló municipal El Tub, Institut Carles Vallbona.

La previsió d'execució és a partir de la data d'atorgament del FEDER i fins al 31 de desembre de 2020. El cost d’aquest projecte és de 1.207.829 €, les emissions de GEH que s'evitarien serien de 134,4 Tn CO2 eq i l'estalvi econòmic estimat de 28.042 euros/any.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Notícia

El nou enllumenat led permetrà millorar l’eficiència energètica i reduirà el consum i costos energètics

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Butlletí