Les persones usuàries dels horts de Cova Solera a Rubí celebren la posada en funcionament de l'equipament

17/04/2019 - 08:00

Unes 130 persones han organitzat un dinar a la instal·lació, en el marc del qual s’han servit els calçots que es cultiven a l’hort comunitari

Els usuaris i usuàries dels horts municipals de Cova Solera, acompanyats de les seves famílies, han celebrat una jornada de convivència a la instal·lació. Unes 130 persones han gaudit d’un dinar a l’aire lliure, en què s’han servit els calçots que s’han cultivat a l’hort comunitari.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos regidors de l’equip de govern s’han unit als horticultors per celebrar el bon funcionament de l’equipament, que es va posar en marxa a finals de desembre. “L’objectiu d’aquesta jornada ha estat passar una bona estona tots plegats, compartint taula i projecte. I és que un dels objectiu d’aquesta iniciativa és oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte i de les decisions”, ha explicat Martínez.

Horts per a l’autoconsum

La instal·lació compta amb 56 parcel·les individuals de 40 m2 cadascuna ─de les quals n’hi ha 49 d’ocupades─ i dues parcel·les de 300 m2 reservades per a dues entitats ─de les qual de moment només se’n cultiva una─. Cada usuari escull què vol plantar a la seva parcel·la i compta en tot moment amb l’assessorament de la Cooperativa L’Ortiga, l’encarregada de gestionar i dinamitzar l’equipament.

Les persones a qui se’ls ha concedit l’autorització per a l’autoconsum d’alguna d’aquestes parcel·les podran utilitzar la superfície de conreu durant tres anys, d'acord amb els objectius del programa d'horts municipals. 

A banda de les parcel·les individuals i per a entitats, el recinte també disposa d’un hort pedagògic que, a banda d’acollir les pràctiques de les formacions que es fan els dimarts, també permet que els usuaris vegin com la formadora de L’Ortiga cultiva la parcel·la i, així, puguin conèixer diverses tècniques.

El 29 d'abril, durant la Setmana de la terra, s’organitzarà una jornada de portes obertes als horts municipals de Cova Solera, en el marc de la qual es plantaran tomaqueres de la varietat tres caires, espècie autòctona de Rubí. Paral·lelament, també es farà un jardí de papallones amb l’objectiu d’atraure insectes pol·linitzadors als cultius, entre ells la papallona.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu és afavorir el debat i contrastar idees sobre el nou reglament mentre aquest s’està elaborant

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Butlletí