Alumnat de secundària a Santa Perpètua construeix un prototip mini de propulsió elèctrica

20/04/2019 - 08:00

Alumnat de quart d’ESO de l’INS Rovira-Forns ha estrenat una de les noves activitats de la Programació estable a les escoles que ofereix la Regidoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Es tracta del Taller de l’ElectroCat: Construïm un vehicle elèctric, mitjançant el qual els nois i noies reben una sessió formativa al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) durant la qual construeixen també un prototip de propulsió elèctrica a petita escala.

El CREVE s’incorpora a la Programació estable obrint la línia formativa sobre mobilitat elèctrica sostenible amb aquesta activitat que té per objectiu aportar uns coneixements bàsics sobre el funcionament del vehicle elèctric i alhora crear expectació i interès per l’ElectroCat en l’alumnat. La sessió va a càrrec del tècnic municipal AODL Patrick Renau que ofereix les explicacions sobre els fonaments de la mobilitat elèctrica. Durant l’activitat, també es projecta un audiovisual de l’ElectroCat i per finalitzar es convida a l’alumnat a fer unes voltes experimentals amb bicicletes i patinets elèctrics amb l’objectiu que tinguin una primera experiència del comportament de la propulsió elèctrica.

El tècnic AODL s’ha mostrat molt satisfet amb el primer taller i ha detallat que tant professorat com nois i noies van trobar l’activitat molt interessant.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSanta Perpètua de Mogoda
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

Butlletí