Prats de Lluçanès viu una participada Setmana del Medi Ambient

25/03/2019 - 09:13

Del 16 al 24 de març Prats va celebrar una nova edició de la Setmana del Medi Ambientamb un ventall d’actes variat. Els centres educatius del poble van participar en diversos tallers i activitats.

Del 16 al 24 de març Prats va celebrar una nova edició de la Setmana del Medi Ambientamb un ventall d’actes variat. Els centres educatius del poble van participar en diversos tallers i activitats.

El cap de setmana va destacar la xerrada a càrrec del director del Servei Meteorològic de Catalunya, el Sr. Eliseu Vilaclara, al voltant de la importància dels observadors i del Servei Meteorològic de Catalunya, on es va destacar la figura del pradenc Josep Maria Montanyà.

Ramon Montañà i després el seu fill, Josep Maria Montanyà, van contribuir a recollir les dades meteorològiques de Prats durant més de 80 anys. Gràcies a la família Montanyà el poble disposa d’un important llegat documental sobre la climatologia del municipi.

Montanyà també va ser recordat a l’Estenedor del Racó de les Experiències del diumenge 24 de març a la plaça de l’U d’Octubre amb un recull de fotografies de la seva afició i dedicació a l’observació meteorològica.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Al llarg de la setmana s’han realitzat diverses activitats, la gran majoria dins l’àmbit escolar, amb la voluntat de fer reflexionar sobre com fer una bona gestió i prevenció dels residus en els més petits i en la població en general.  

Notícia

L’objectiu del projecte,  liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la Universitat de Vic és que els nens i les nenes que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d’aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati.

Notícia

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat una modificació del planejament del sector afectat pel soterrament de les línies de FECSA d’Esplugues de Llobregat, a Finestrelles. En concret, es millora l’ordenació prevista per incrementar les zones verdes i crear un corredor entre el carril bici de l’avinguda Diagonal i el Parc de Collserola.

Butlletí