Els llogaters de 78 horts socials de Gandia comencen a posar les parcel·les en producció

Font: Diari Serpis

27/03/2019 - 08:25

L’Ajuntament de Gandia ha procedit al lliurament de la clau que dona accés a les Horts socials municipals. Concretament, 78 parcel·les: 37 darrere de l’ermita Martorell i altres 41 al Grau, al costat de l’edifici Innova

Les parcel·les estan barrades i consten de caseta col·lectiva per a ferramentes, bomba, dipòsit per al reg a degoteig i zona de descans. Podran ser gestionades durant un període màxim de 2 anys per un preu anual de 80 €, segons ha informat el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, ha anunciat que 

Al lliurament de la clau, els agricultors es comprometen a dur a terme únicament cultiu ecològic, és a dir, sense productes químics. Com a novetat hi haurà una tutorització setmanal a càrrec d’una persona experta en agricultura ecològica i també se’ls oferirà formació puntual i específica sobre el cultiu de determinats productes agrícoles,  ha informat el regidor.

Per a accedir a la gestió d’una d’aquestes parcel·les, ha sigut necessari inscriure’s prèviament en una bossa oberta pel departament d’Agricultura i posteriorment participar en un sorteig públic; “ha sigut una oferta totalment transparent”, segons les paraules de Ródenas. L’Ajuntament només ha sortejat 53 d’aquestes parcel·les, ja que als usuaris de l’etapa anterior se’ls ha mantingut els drets adquirits, accedint directament a 25 de les parcel·les existents i ampliant la gestió dels horts a dos anys, a pesar que només els quedava un any.

Amb el lliurament de claus i, després de la signatura de compromisos, també s’ha oferit un curs de formació inicial gratuït per a tots els usuaris.

Cal recordar que al començament d’aquesta legislatura, l’actual govern local va trobar els horts socials en situació irregular, sobre parcel·les privades i el Pla d’Ajust impedia que l’Ajuntament pagara a tercers mentre no poguera pagar el propi. “Estàvem en una situació de precarietat i hem hagut d’esforçar-nos molt per a trobar espais municipals i després encaixar aquesta oferta de forma viable i legal dins de l’actual entramat complicat que és el Pla d’Ajust de l’Ajuntament de Gandia”, ha conclòs Ródenas.


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Butlletí