El Papiol estrena la I Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya

Font: El Punt i FiMob

12/03/2019 - 08:45

Diversos alcaldes catalans han promogut la primera Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya, celebrada al Papiol, on s'han reunit administracions públiques, experts, ciutadans i empreses per dialogar de manera constructiva sobre la mobilitat del futur i sobre quines mesures relacionades amb el transport poden ajudar a millorar la qualitat de l’aire.

En la inauguració, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar que la mobilitat és molt més que “tenir un vehicle privat”, i va advocar per entendre aquest concepte com un servei. Calvet va defensar que per poder “posar al dia totes les infraestructures” fan falta més recursos, que es podran obtenir quan s’implanti el sistema de vinyeta, que substituirà els actuals peatges en vies d’alta capacitat per una “tarifa plana” condicionada pel quilometratge i la recurrència.

A FiMob, el visitant pot provar i comprar tot tipus de vehicles sostenibles, des de prototips realitzats per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de la UPC fins als cotxes elèctrics més venuts del mercat, passant per vehicles de mobilitat personal com els hoverboards de les marques de referència del sector. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

Cornellà de Llobregat és una de les dues ciutats d’Espanya més grans de 50.000 habitants que compleixen els criteris de “les ciutats dels 15 minuts” per al 100% dels seus veïns, segons un estudi publicat per l’empresa Deyde DataCentric.

Notícia

Dimarts 7 de novembre a les 12 h se celebrarà l'acte institucional d'inauguració del servei de bicicletes públiques AMBici al municipi

Butlletí