Granollers ja disposa de dos punts municipals de recàrrega per a vehicles elèctrics a la via pública

24/02/2019 - 08:00

Aquest 2019 és previst que se n'instal·lin quatre més a diferents punts de la ciutat

Granollers acaba d'incorporar un nou punt de recàrrega ràpida municipal per a vehicles elèctrics, al carrer del Camp de les Moreres. Fins ara només n'hi havia un altre, en aquest cas semiràpid, davant de Can Muntanyola, al polígon industrial Palou Nord. En tots dos casos les recàrregues són gratuïtes per tal de fomentar l'ús del vehicle elèctric, tal com preveu el Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica de Granollers, redactat el 2017, i el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima. Per utilitzar aquests punts només cal descarregar-se una aplicació al telèfon mòbil (Wallbe, en el cas de Can Muntanyola i EVCharge, en el cas de l'estació del c. Camp de les Moreres) o escanejar el codi QR que hi ha en cada equip per poder instal·lar-la. 

En el punt del c. Camp de les Moreres la durada estimada per a una recàrrega, amb autonomia d'uns 100 Km, és d'uns 20 minuts. La potència màxima d'aquest punt se situa entre els 43 i els 50 kW i disposa de connectors compatibles amb totes les marques de vehicles elèctrics. L’empresa Etecnic Movilidad Eléctrica, SRL ha esta l'adjudicatària d'aquest punt per un import de 45.997,40 €, IVA inclòs, alhora que també en farà el manteniment durant el primer any de funcionament. En aquesta estació també és possible fer servir la targeta dels municipis adherits a l'Aliança de Municipis per la interoperabilitat en estacions de recàrrega de vehicles elèctrics de Catalunya. 

D'altra banda, el punt de recàrrega semiràpida de Can Muntanyola pot carregar el vehicle, amb autonomia d'uns 100 km, en unes dues hores, ja que la potència màxima que dispensa és de 7,4 kW. En aquest cas és tracta d'un equip instal·lat per l'empresa de Granollers FAGOM, distribuïdora a Espanya i Portugal.

Aquest 2019 es preveu que s’instal·lin altres quatre punts més de recàrrega semiràpìda repartits per la ciutat, prop d'aparcaments dissuassoris. El primer que es posarà en funcionament estarà situat al carrer de Josep Umbert, prop dels jutjats. Els altres tres es posaran al carrer Camí del Cementiri, a l'aparcament municipal del passeig de la Conca del Besòs i a l'aparcament municipal del carrer de Ramon Llull. 

A Granollers, també hi ha un altre punt de càrrega lenta al carrer Rec, davant d'Estabanell Energia. A més, l’aparcament municipal de Can Comas, al carrer de Sant Jaume, disposa d'altres tres places, també de càrrega lenta. L’energia elèctrica consumida per carregar el vehicle està inclosa en el tiquet del vehicle, que té la mateixa tarifa que un vehicle de motor de combustió. 

En espais privats de la ciutat també hi ha diversos punts de recàrrega. Tots, tant municipals com privats, es poden consultar en aquest enllaç(link is external).

Com en els darrers anys els titulars de vehicles elèctrics de Granollers gaudeixen de bonificacions sobre l'impost de circulació. En concret, una bonificació del 75% sobre la quota de l’impost, durant dos anys, i del 50% durant 3 anys, comptats a partir de l’any següent de la data de matriculació. Segons dades municipals, a Granollers hi havia el 2018, 39.857 vehicles. D'aquests van gaudir de bonificació 77 vehicles amb etiqueta ambiental 0 emissions o etiqueta ECO. Per gaudir d'aquesta bonificació és indispensable sol·licitar-ho cada any.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica. La campanya, que arriba a la cinquena edició, es farà durant aquest mes de febrer a cinc equipaments municipals. Enguany la campanya afegeix l’objectiu de sensibilitzar sobre l’emergència climàtica

Notícia

L’Ajuntament de Granollers està enllestint la instal·lació de la caldera de biomassa que permetrà millorar l’eficiència energètica de cinc equipaments públics situats a la zona nord del carrer Roger de Flor: l’Escola Municipal de Treball, l’escola Salvador Llobet, l’escola Salvador Espriu, l’institut Antoni Cumella i el cinema Edison, situat al centre cultural del carrer Joan Camps. L’Ajuntament estima que permetrà estalviar uns 12.000 euros anuals en combustible.

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Butlletí