El Papiol acull la I Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya

Font: Alcaldes.eu

06/02/2019 - 08:46

S'ha presentant la  I Fira de mobilitat sostenible de Catalunya que se celebrarà al Papiol els dies 8, 9 i 10 de febrer de 2019 amb representants de les entitats organitzadores. 

Durant l'acte, que s'ha celebrat a la sala Capella de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB-UPC), s'ha parlat d'aquells temes de mobilitat que més preocupen als ciutadans i que es debatran obertament i en profunditat a FIMOB, durant les ponències i xerrades que tindran lloc el cap de setmana de la fira. 

Les administracions públiques i els seus gestors tindran un protagonisme destacat aquests dies, ja que els organitzadors, Alcaldes.eu, l'Ajuntament del Papiol i l'Associació del Polígon Industrial Sud del Papiol, han fet coincidir la fira amb la Convenció Nacional d'alcaldes 2019 que tindrà lloc el día 8 de febrer al matí al mateix recinte de la fira. A més, el día 9, també al matí, es celebrarà una Trobada Tècnica de Regidors de Mobilitat per generar debat, exposar problemes i buscar solucions entre els responsables competents en la matèria.

Carles Conill, director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l'AMB, ha destacat que, tot i que un dels objectiu principals de l'AMB és que la gent canvii el cotxe pel transport públic, el "futur només serà elèctric si el sector de l'automòvil es mentalitza que els preus han de baixar". Conill ha fet èmfasi també en que les restriccions que s'aplicaran permanentment a les rondes a partir del 2020 només seran per aquells cotxes que no tenen l'etiqueta ambiental que identifica els cotxes més respectuosos amb el medi ambient. L'AMB està completament volcada en la promoció dels carrils bici, l'ús del cotxe elèctric i, en general, d'aconseguir una distribució urbana més neta i un canvi d'hàbits de tots els ciutadans.

Per la seva banda, Carles Labraña, responsable projecte i estudis de l'AMTU, Associació que agrupa més de 104 municipis, ha afirmat que caldran polítiques transversals per fer un canvi en la mobilitat. L'AMTU estarà present a la fira amb un estand per donar a conèixer la seva aposta pel Transport Flexible, un sistema de transport disruptiu on la demanda genera l'oferta i no a l'inrevés. Labraña ha destacat que la seva associació ha estat pionera a Catalunya gràcies a l'ERICA, un autobús elèctric, connectat, compartit i autònom que ja ha passejat a més de 15mil persones però que fins que la normativa no estigui més avançada és complicat que surti al carrer.    

L'alcalde del Papiol, Jordi Bou, ha dit que li agradaria que les cues que donen fama al municipi, siguin de vehicles sostenibles que no contaminin el medi ambient. Carla Garriga, directora de comunicació de Silence, ha reivindicat que és molt important que les administracions apostin per la mobilitat elèctrica ja que ells són els referents de cara als ciutadans. Silence treurà al mercat en els propers mesos la moto elèctrica S01, equivalent a una 125cc i amb una bateria extraible que l'usuari es podrà emportar a casa seva amb una maleta i carregar-la còmodament.

El CEO de Sabway, Francesc Alonso, per la seva part, ha elogiat les polítiques de regulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) de Barcelona i ha destacat que "les polítiques de seguretat són molt importants i les voreres no són el lloc perquè circulin els patinets elèctrics". Sabway, marca de refèrencia de patinets elèctrics, serà l'encarregada de les activitats paral·leles de la fira (circuits, zona infantil, etc.) on els visitants de FIMOB, petits i grans, podran provar diferents tipus de vehicles durant els 3 dies que dura la fira.

En la seva primera edició, la Fira de Mobilitat Sostenible de Catalunya, que tindrà lloc els propers dies 8, 9 i 10 de febrer al Papiol, Barcelona, pretén convertir-se en un referent i una cita anual ineludible per a totes aquelles administracions, empreses, experts i públic en general, preocupats pel futur de la mobilitat. Un futur que passa, entre d'altres, per un canvi en el model viari actual, que genera incertesa i ens porta a una nova manera en la forma de desplaçar-nos.

A Fimob el visitant podrà veure de prop, resoldre els seus dubtes, comprar i, fins i tot provar, tot tipus de vehicles sostenibles, des de prototips realitzats per estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de l'UPC, als cotxes elèctrics més venuts del mercat, passant per vehicles de mobilitat personal (VMP) com patinets, hoverkarts, hoverboards, etc. de les marques de referència del sector.

La fira intentarà donar resposta i trobar solucions a preguntes com:

-       Què passarà amb els cotxes de combustible fòssil quan aquests no puguin circular més? 

-       Com es generarà l'energia necessària per alimentar el nou parc de vehicles elèctrics? Estan preparades les ciutats?

-       Està preparada la ciutadania per conviure amb els vehicles elèctrics (cotxes, motos, vehicles de mobilitat personal)?

-       Quan es farà efectiu aquest canvi en el model viari?


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Butlletí