Més llums LED als carrers de Begues

02/02/2019 - 08:18

L’enllumenat públic de Begues diposa d'una nova fase d’implantació de lluminàries amb tecnologia LED. En concret són nou els espais on s’instal·la aquest tipus d’il·luminació, amb un pressupost de 107.000 euros.

Les actuacions inclouen la instal·lació d'un nou enllumenat al carrer de la Collada.

Les noves lluminàries LED, que es caracteritzen per un menor consum energètic, estalvi econòmic i major benefici mediambiental, es col·locaran al carrer Pou del Glaç, a l’avinguda Sadurní, a diversos trams dels carrers València, Sant Eduald i Joan Maragall, als carrers Cal Frare i Rosa Ximenis, i a trams dels carrers Prat de Llobregat i Gimeno Navarro.

La substitució de lluminàries s’acompanyarà de la instal·lació d’un nou enllumenat al carrer de la Collada per tal que el veïnat disposi d’una il·luminació equiparable a la de la resta del municipi, malgrat que encara no estigui urbanitzada aquesta via.

Tot plegat respon a la voluntat de l’Ajuntament de Begues de posar de manifest un doble objectiu: avançar cap a un poble més sostenible i respectuós amb el medi ambient, així com reduir la important despesa municipal. I és que només amb els fanals de llum LED que hi havia fins ara, l'Ajuntament de Begues ja havia aconseguit estalviar més de 24.000 euros anuals i uns 116.000 kW/h. de la factura energètica. Una xifra que anirà en augment amb l'ampliació d'aquesta tecnologia a la resta del poble, així com a la totalitat dels equipaments municipals. L’estalvi econòmic resultant d’aquestes polítiques de sostenibilitat acaba revertint en benefici del conjunt de la ciutadania, ja que el govern municipal el destina a noves inversions de millora de la il·luminació de la via pública o d’equipaments municipals, com ja s’ha fet a les pistes de tenis, la Piscina Municipal o les dependències de la Policia Local.

L'ampliació creixent d'aquesta tecnologia al conjunt de Begues posiciona el poble com a capdavanter en polítiques de sostenibilitat, i se suma a d'altres projectes emblemàtics com l'ús de la biomassa com a font de calor dels equipaments municipals.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatBegues
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

Notícia

La nova caldera, les obres d'instal·lació de la qual compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tindrà una potencia de 500 kW i se sumarà a la que ja hi ha. Totes dues abastiran de calefecció i aigua calenta sanitària el Centre Cívic El Roure, la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les dependències de la Policia Local

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí