Vallbona estrena 69 fanals led

04/01/2019 - 08:26

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia ha iniciat la instal·lació del nou enllumenat que s'està instal·lant a la zona de la pedrera, avinguda del Roser,... 

De mica en mica tot el poble gaudirà d'aquest nou enllumenat, més eficient i ajustat a la normativa.

L’acció consisteix a substituir de forma progressiva les làmpades existents per d’altres més eficients de tecnologia LED en compliment del Decret 82/2005, de 3 de maig, que desenvolupa la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn. L’objectiu és arribar a la substitució del 100% de les làmpades de l’enllumenat per d’altres més eficients al 2020.

Les làmpades més utilitzades per a l’enllumenat exterior són les de VM a causa del baix cost i qualitat cromàtica; però energèticament són les més ineficients. Actualment hi ha al mercat làmpades com les de VSAP, halogenurs metàl·lics o de descàrrega compactes que presenten valors de lluminositat equiparables a les de VM, però suposen un gran estalvi energètic.

La tecnologia LED ja que presenta valor d’estalvi energètic del 80%, té una vida útil mot més llarga (fins a 50.000 hores) i el cost de manteniment és molt inferior.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Piera, de forma conjunta amb l’Escola Les Flandes, l’EA Apiària i l’Institut Salvador Claramunt, ha posat en marxa el projecte «Camí Escolar», que pretén afavorir els desplaçaments segurs a peu o en bicicleta dels infants des de casa seva a l’escola, potenciant així la seva autonomia personal i, alhora, la responsabilitat i el civisme de la ciutadania.

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Notícia

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha renovat recentment una part de l'enllumenat públic dels barris de Can Cladellas, Can Maiol, Can Llonch i Sant Genís. L’actuació als diferents barris ha estat canviar part de l’enllumenat públic antic per nous fanals LED, el consum elèctric dels quals és un 5% menor respecte a les làmpades de vapor de sodi -considerades també de baix consum-. Aquesta actuació aconsegueix que el 34% dels punts de llum de Palau-solità i Plegamans sigui de LED.

Butlletí