Vallbona estrena 69 fanals led

04/01/2019 - 08:26

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia ha iniciat la instal·lació del nou enllumenat que s'està instal·lant a la zona de la pedrera, avinguda del Roser,... 

De mica en mica tot el poble gaudirà d'aquest nou enllumenat, més eficient i ajustat a la normativa.

L’acció consisteix a substituir de forma progressiva les làmpades existents per d’altres més eficients de tecnologia LED en compliment del Decret 82/2005, de 3 de maig, que desenvolupa la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn. L’objectiu és arribar a la substitució del 100% de les làmpades de l’enllumenat per d’altres més eficients al 2020.

Les làmpades més utilitzades per a l’enllumenat exterior són les de VM a causa del baix cost i qualitat cromàtica; però energèticament són les més ineficients. Actualment hi ha al mercat làmpades com les de VSAP, halogenurs metàl·lics o de descàrrega compactes que presenten valors de lluminositat equiparables a les de VM, però suposen un gran estalvi energètic.

La tecnologia LED ja que presenta valor d’estalvi energètic del 80%, té una vida útil mot més llarga (fins a 50.000 hores) i el cost de manteniment és molt inferior.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha establert un període de proves per fer més eficient l’enllumenat públic a través del sistema de telegestió que, un cop superat, procedeix a la seva implantació

Article
Incorporar criteris d'igualtat de gènere a part d'estalvi i eficiència energètica

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continua renovant i millorant l’enllumenat públic. En el segon semestre del 2020 s’han instal·lat 165 lluminàries noves de tecnologia LED. La inversió total ha estat d’uns 60.000€.

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Butlletí