Montcada i Reixac transforma un espai urbà amb mural sobre medi ambient i natura

L'acció s'ha anomenat Festival MIRA'Mir

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

26/10/2018 - 11:19

El Festival Mir'Mir ha tingut com a objectiu fer reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural i establir una mirada esperançadora per a les generacions futures.

Montcada i Reixac és un municipi travessat per diverses infraestructures que hi tenen un gran impacte. Una d'elles és l'autopista C-33, que recorre elevada més de mig quilòmetre pel nucli urbà, generant una zona grisa i sense vida.

Des de l’Ajuntament de Montcada i Reixac s'ha volgut transformar aquest espai en un pol d'atracció, convertint-lo en una immensa galeria d'art a l'aire lliure. Els pilars han esdevingut enormes llenços d'obres pictòriques de gran envergadura que, seguint un fil argumental, es presenten com un bosc d'arbres mil·lenaris al mig de la ciutat que amaga animals majestuosos en convivència harmoniosa amb infants valents. També hi ha, camuflats a les pintures, animals característics de la fauna autòctona del Besòs, el riu que travessa la ciutat. Es tracta d'una al·legoria amb la qual es vol fer reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural i establir una mirada esperançadora per a les generacions futures.

Amb aquest objectiu, s'ha es va realitzar el festival Mira'Mir i es va oferir a diversos artistes 25 pilars de més de 64 m2 de superfície que hi ha al llarg de 500 metres sota l'autopista per realitzar un gran mural de temàtica relacionada amb la natura i el medi ambient. Aquesta activitat artística es va realitzar utilitzant la tècnica mural, amb pintura plàstica per a exterior, pinzells, corrons i aerosols ecològics.

Aquest festival es va se celebrar durant tot el cap de setmana del 19 al 21 d'octubre de 2018 i va comptar amb tallers, actuacions musicals i una àmplia oferta gastronòmica, i el suport de la Diputació de Barcelona, entre d'altres.

Llistat d'artistes participants: Ache Rodríguez, Alba Bla, Bastián Prendes, Daniel Thomàs, Danny Rumbl, El Niño de las Pinturas, Gomad, Harry Bones, Hono, Joel Arroyo, Kinmx Kathrina, Limbo, Maga, Nana, Nove Noel, Oriol Arumí, Reb, Sergi Bastida, Slim Art, Taker One, Tim Marsh, Txemy, Urih, Werens i Xvaliente


 

Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’empresa Ambiens, ha engegat una acció destinada a totes les escoles del municipi amb l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte pel medi ambient i els efectes del canvi climàtic d’una forma dinàmica i lúdica.

Article

Els recursos s’adrecen a diferents franges d’edat i fomenten que infants i joves prenguin consciència de la necessitat de tenir cura del medi ambient

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí