Cardedeu presenta una eina pionera per calcular els costos de producció de cultius agroecològics

Font: Ràdio Televisió Cardedeu i Ajuntament de Cardedeu

26/08/2018 - 08:10

L'eina informàtica COL (Càlcul Orgànic Local) neix de la demanada de productors locals d'analitzar els costos de producció i la viabilitat de set cultius d'horta. 

Per encàrrec de l'Ajuntament de Cardedeu, la Càtedra d'Agroecologia de la Universitat de Vic i la consultoria agroecològica l'Espigall han desenvolupat l'eina informàtica COL (Càlcul Orgànic Local) que permet visualitzar la distribució dels costos de producció de set cultius d'horta diferents. La COL és una eina pionera a Catalunya que, ja abans de la seva presentació, ha aixecat interès en diferents professionals del sector i diverses institucions. S'ha presentat a una jornada a Cardedeu on també es va fer un petit taller introductori per fer-la funcionar. 

La COL neix de la necessitat que les persones productores coneguin el valor real del que han produït, tenint en compte els diferents costos que existeixen en una finca agroecològica, i que són diferents als d'una finca industrialitzada. L'eina s'ha creat per la demanada expressada per diversos productors i productores de Cardedeu i el seu entorn de disposar d'una eina que els permeti millorar la presa de decisions de cara a la seva viabilitat econòmica.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Parc Agrari del Baix Llobregat té 160 hectàrees abandonades. A Central Parc han recuperat 5,5 hectàrees d’aquests espais en desús i els posen en valor a través de l’agricultura ecològica.

Butlletí