Cardedeu presenta una eina pionera per calcular els costos de producció de cultius agroecològics

Font: Ràdio Televisió Cardedeu i Ajuntament de Cardedeu

26/08/2018 - 08:10

L'eina informàtica COL (Càlcul Orgànic Local) neix de la demanada de productors locals d'analitzar els costos de producció i la viabilitat de set cultius d'horta. 

Per encàrrec de l'Ajuntament de Cardedeu, la Càtedra d'Agroecologia de la Universitat de Vic i la consultoria agroecològica l'Espigall han desenvolupat l'eina informàtica COL (Càlcul Orgànic Local) que permet visualitzar la distribució dels costos de producció de set cultius d'horta diferents. La COL és una eina pionera a Catalunya que, ja abans de la seva presentació, ha aixecat interès en diferents professionals del sector i diverses institucions. S'ha presentat a una jornada a Cardedeu on també es va fer un petit taller introductori per fer-la funcionar. 

La COL neix de la necessitat que les persones productores coneguin el valor real del que han produït, tenint en compte els diferents costos que existeixen en una finca agroecològica, i que són diferents als d'una finca industrialitzada. L'eina s'ha creat per la demanada expressada per diversos productors i productores de Cardedeu i el seu entorn de disposar d'una eina que els permeti millorar la presa de decisions de cara a la seva viabilitat econòmica.


 

Categories: 

Relacionats

Article

A partir de l’1 de novembre, Aigües de Cardedeu presta el servei municipal d’abastament d’aigua potable a través del Consorci Besòs Tordera. La nova gestió no suposa cap canvi per a les persones usuàries.

Notícia

Els aparells permetran mesurar i avaluar en temps real diferents paràmetres de contaminació atmosfèrica.

Notícia



Amb motiu del Dia Mundial contra el Malbaratament Alimentari, que se celebra el 29 de setembre, el Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en valor les accions que impulsa per reduir el malbaratament d’aliments a la comarca. Aquesta jornada internacional vol sensibilitzar la ciutadania sobre l’impacte ambiental, social i econòmic que suposa llençar aliments que, tot i ser perfectament comestibles, no arriben a consumir-se. 

Butlletí