Canyelles instal·la la primera estació de recàrrega per a vehicles elèctrics

18/08/2018 - 09:26

S’estan fent els treballs d’instal·lació a la placeta de la Bassa d’En Llot. L’Ajuntament de Canyelles referma la seva aposta per un municipi sostenible

Canyelles ja disposa de la primera estació pública de recàrrega per a vehicles elèctrics. Aquests dies s’estan fent els treballs d’instal·lació, a la placeta de la Bassa d’en Llot, a l’espera que el servei es posi en marxa en breu. És del tipus semi ràpid i permetrà la connexió per a dos vehicles que es podran recarregar en un termini d’entre dues i quatre hores. La nova estació disposa de dos espais aptes per a cotxes i/o motocicletes, que han estat degudament senyalitzats.

L’Ajuntament de Canyelles aposta per un municipi sostenible i la instal·lació d’aquesta nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics respon al nostre ferm compromís amb el respecte amb el medi ambient, l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. "Mantenim la nostra aposta de ser respectuosos amb el nostre entorn i per creure que les polítiques que impulsem ara poden canviar les coses i deixar una millor herència als nostres fills", afegeix.

Canyelles formarà part de la xarxa de municipis catalans que disposen d’aquest tipus de servei, fent un clar pas endavant en el seu compromís per promoure una mobilitat sostenible i l’ús del cotxe elèctric, amb la consegüent ajuda a la disminució de les emissions de CO2, la millora de la qualitat de l’aire i també la reducció de la contaminació acústica.

Un cop es posi en marxa la nova estació de recàrrega, Canyelles se sumarà als pocs municipis del Garraf i el Penedès que ja disposen d’aquest servei de caràcter públic i instal•lat al carrer, del qual en podran fer ús tots els usuaris de vehicle elèctric. L’empresa Etecnic Energy&Mobility, pionera a Europa a oferir el servei integral de mobilitat elèctrica, és l’encarregada de la instal•lació.

Bonificacions per als vehicles híbrids i elèctrics

Actualment, a Canyelles, les ordenances fiscals recullen una bonificació del 50% en l’impost local sobre vehicles de tracció mecànica, per als vehicles híbrids, i del 75% per als elèctrics.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Article

L'Institut Català de l'Energia difon aquesta infografia amb els conceptes i les dades claus sobre el vehicle elèctric!

Article

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis gestiona la xarxa de 14 estacions de recàrrega ubicades als aparcaments municipals i a la via pública. 

Butlletí