El passeig marítim de Premià de Mar s'il·lumina amb fanals solars

13/08/2018 - 08:22

S'ha procedit a la instal·lació de 89 unitats de fanals alimentats per energia fotovoltaica que il·luminaran el passeig marítim des del port i fins al terme municipal del Masnou.

Els fanals, dissenyats pels Serveis Tècnics municipals de l'Ajuntament de Premià de Mar, compleixen les condicions de seguretat que imposa Adif per posar elements d'il·luminació al costat de les vies dels trens. En aquest sentit, el gestor ferroviari imposava que els fanals tinguessin una alçada màxima que els models convencionals no compleixen, per la qual cosa es va optar per un model propi. D'altra banda el disseny soluciona també els problemes tècnics i econòmics que implicava portar energia elèctrica a l'altra banda de les vies per poder il·luminar el passeig.

Els fanals, aprovats després de fer diverses proves amb un prototipus, fan una alçada de 2,20 metres sobre una base rectangular de 29x16 cm i van collats a terra a una base de formigó. La part frontal és la que allotja les plaques fotovoltaiques per recollir l'energia del sol mentre que el llum surt pels laterals i per un pilot frontal. Els fanals se situen a una distància de 15 metres l'un de l'altre, de manera que tot l'espai entre ells queda suficientment il·luminat. 

Els ginys s'activaran mitjançant un sensor de llum que els encendrà a partir d'un nivell determinat de foscor i els apagarà amb l'arribada de la llum del dia. També es poden programar perquè s'encenguin o s'apaguin a una hora determinada.

Els fanals estan fets d'alumini per prevenir la forta corrosió que provoca la proximitat al mar. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Notícia
Es preveu un estalvi del 80%

L’Ajuntament d’Alcarràs va iniciar el mes de febrer els treballs associats a la renovació de l’enllumenat públic del municipi i la substitució de les gairebé 1.600 làmpades de vapor de sodi actualment en servei per d’altres tantes amb tecnologia LED que permetran reduir en més d’un 80% la factura dels consums d’energia associats a l’enllumenat públic.

Butlletí