Vidreres amb l’eficiència energètica i les energies renovables

Font: La Selva Tv

17/07/2018 - 07:56

En el marc de la Setmana de l’Energia, l’Ajuntament de Vidreres, ha presentat un nou punt de recàrrega de cotxes elèctrics i híbrids en el carrer Costa Brava, dins l’eix comercial del municipi, després de la sessió informativa ‘Mou-te amb energia neta’.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de l’alcalde de la població, Jordi Camps, el qual ha esmentat els beneficis dels plans que està impulsant el consistori amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i incrementar l’ús de fonts d’energia renovable a la població.

Cal recordar que Vidreres és un dels 180 ajuntaments de la demarcació de Girona que estan subscrits en el Pacte dels Alcaldes, el principal moviment europeu a escala local i regional, que s’han compromès a reduir en un 20% les emissions de CO2 abans de l’any 2020.

D’altra banda, Lluis Morer, cap del Programa d’Eficiència Energètica de l’ICAEN (l’Institut Català de l’Energia) ha parlat dels avantatges dels vehicles elèctrics i d’una mobilitat sostenible, del consum d’aquests vehicles i de la seva eficiència respecte a altres tipus de vehicles.

Tot seguit, ha intervingut, Edgar Cristòfol, director tècnic d’Etecnic (empresa especialitzada en enginyeria elèctrica i mobilitat) el qual ha fet una explicació sobre carregadors de vehicles, instal·lacions per a comunitats i particulars i ha donat un conjunt de consells sobre com gestionar un vehicle elèctric i les seves recàrregues.

Sergi Mir, President del CILMA (Consell d’iniciatives locals per al Medi Ambient a les comarques de Girona) ha explicat que aquestes xerrades i iniciatives són el camí per aconseguir un entorn més sostenible.

Després de la xerrada s’ha fet la inauguració institucional del primer punt de recàrrega de Vidreres, que en els pròxims mesos es vol ampliar amb una segona plaça perquè el consistori està content del servei que presta i el nombre de recàrregues que s’hi ha fet des de la seva posada en funcionament.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Butlletí