La Seu d'Urgell incorpora la primera estació de càrrega de Tesla al Pirineu

Font: RadioSeu.cat

08/07/2018 - 16:40

Nou 'Supercharger' de Tesla a la Seu d'Urgell (Foto: A. Batalla)

La companyia de vehicles elèctrics instal·la un 'Supercharger' a l'avinguda del Camí Ral de Cerdanya, a tocar del centre històric. És el setè que s'obre a Catalunya

La Seu d'Urgell fa una passa endavant en l'aposta pel vehicle elèctric. La capital de l'Alt Urgell compta des d'aquesta setmana amb un 'Supercharger', una nova estació de càrrega de cotxes impulsada per la marca Tesla, amb la col·laboració de l'empresa elèctrica local PEUSA i de l'Ajuntament urgellenc.

L'estació ocupa un espai de l'avinguda del Camí Ral de Cerdanya, entre el Parador de Turisme i la Llar de Sant Josep. Actualment la Seu ja disposava de dues mànegues de càrrega al passeig de Joan Brudieu, davant mateix de les oficines de PEUSA i del Consell Comarcal, però en aquest cas la nova àrea ofereix fins a deu llocs d'aparcament per a càrregues ràpides.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha celebrat aquesta novetat pel fet que el carregador públic "és el primer que instal·la Tesla al Pirineu i el setè de Catalunya". Els altres estan ubicats a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Caldes de Malavella, Girona, Torrefarrera i Tarragona. Batalla remarca que aquesta col·laboració reforça l'aposta per les energies netes a la ciutat i per "situar la Seu al mapa". La ubicació escollida vol potenciar que els conductors que hi parin per carregar el cotxe s'apropin al centre històric, que és just al costat.

L'any passat la companyia nord-americana, pionera en vehicles elèctrics, ja va apostar per Catalunya per obrir la seva primera botiga i taller de la Península Ibèrica, a l'Hospitalet de Llobregat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

En concret el Palau d’Esports, el Camp de futbol Emili Vicente i la pista polivalent.
 

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí