Sant Boi, primer municipi català que dona suport a la creació de la figura de 'Defensor/a de les Generacions Futures'

28/06/2018 - 10:11

El Ple municipal ha aprovat proposar la creació de la figura institucional de 'Defensor/a de les Generacions Futures'. Sant Boi de Llobregat es converteix així en el primer municipi català que dona suport a aquesta idea impulsada per la Fundación Savia .

El Ple adreça formalment la seva proposta a Nacions Unides, el Parlament Europeu, el Congrés de Diputats i el Parlament de Catalunya , amb la intenció de contribuir a la incorporació d'aquesta figura a diferents instàncies representatives de la sobirania popular i com a garantia del dret de les pròximes generacions a un món just i sostenible,

La iniciativa de la Fundació Savia ja ha rebut el suport de més de 150 ajuntaments que pertanyen a 10 comunitats autònomes de l'Estat espanyol i sumen una població conjunta de 2,8 milions de persones.

La figura de 'Defensor/a de les Generacions Futures', molt vinculada a la protecció ambiental i també social, existeix a diferents països europeus (com ara Suècia, Finlàndia, Alemany o Bèlgica), però no té cap equivalent ni a Catalunya ni a Espanya.

La seva tasca hauria de contribuir a lluitar contra problemàtiques ambientals del món actual com el canvi climàtic, la despoblació o la deforestació i problemàtiques socials com la pobresa extrema, l'exclusió o la discriminació.

Sant Boi de Llobregat va guanyar el passat mes de gener el Premio a la ciudad más sostenible de l'Estat espanyol, com un reconeixement al seu compromís permanent amb la sostenibilitat del planeta i amb un desenvolupament econòmic respectuós amb el seu entorn agrícola, forestal i fluvial.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Notícia

El certamen es clou amb èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i del públic assistent.

Butlletí