6a Fira de Biomassa de Catalunya i 1r Saló del Biogàs i tractament de purins

dijous, 18 octubre, 2018 a dissabte, 20 octubre, 2018
Geolocation

Els pilars del nou marc europeu per al 2030 sobre l'energia i la lluita contra el canvi climàtic són la reducció de les emissions de gasos de efecte d'hivernacle en un 40% per sota del nivell del 1990, l'objectiu vinculant a nivell de la UE d'assolir com a mínim un 27% d'energies renovables i unes polítiques d'eficiència energètica més ambicioses.

En aquesta línia, a Catalunya el Pacte Nacional per a la transició energètica estableix maximitzar la utilització de les fonts d’energia renovables autòctones per aconseguir un model energètic 100% renovable a llarg termini, assolint una economia no dependent dels combustibles fòssils a l’horitzó 2050. Per tant, és estratègic l’impuls de la utilització energètica de la biomassa, preservant la multi funcionalitat dels boscos i la seva funció ecològica.

Segons les dades de l’Observatori de Calderes de Biomassa de Catalunya, sabem que el període 2012-2015 hi va haver 2411 instal·lacions a Catalunya (181.9 MW de potència tèrmica total). El 71% de les quals instal·lades en el sector domèstic, sent la província de Barcelona la que va tenir un major nombre d’instal·lacions, seguida de Lleida, Girona i per última la província de Tarragona.

Seguint els mateixos objectius,  aquest any s’hi suma el Saló del Biogàs amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer totes aquelles iniciatives que treballen per una millor gestió i tractament de les dejeccions ramaderes amb l’objectiu de millorar la gestió medi ambiental, amb una reducció d’emissió de gasos efecte hivernacle com són el Metà (CH4) i l'Amoníac (NH3).

Iniciatives com la Fira de Biomassa de Catalunya i el Saló del Biogàs i Tractaments de Purins, ofereixen un punt de trobada entre agents de tot el sector i de tota la cadena de valor, promovent sinèrgies i col·laboració entre empreses d’aquests nous sectors empresarials i generant el creixement que el mercat i el país necessiten per assolir els objectius exposats.

6A FIRA DE LA BIOMASSA DE CATALUNYA I 1R SALÓ DEL BIOGÀS I TRACTAMENTS DE PURINS 

A banda de l’Ajuntament de Vic, aquesta fira està coorganitzada per diferents entitats.

La Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i la Direcció General de Medi Natural, el Consell Comarcal d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona participen en  l’organització de la Fira de la Biomassa mentre que la UVIC, l’Agència Catalana de Residus, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Espanyola de Biogàs, el Catalan Water Paternship, l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Consell Comarcal d’Osona i la Universitat Politècnica de Catalunya participen en la organització del Saló del Biogàs.

Els objectius d’aquesta nova edició són:

Ampliar la oferta expositiva: La Fira de la Biomassa està consolidada i compta amb tot tipus de biomassa no forestal i empreses que treballen amb complements de l’ús de la biomassa de l’àmbit industrial i altres sectors com la construcció que també fan ús de la biomassa. Per aquest motiu es vol ampliar la oferta aglutinant expositors del sector del biogàs i el tractament de residus.

Punt de trobada: la Fira esdevindrà el punt de trobada d’associacions, gremis, etc., dels sectors, on desenvoluparan les trobades anuals amb els seus associats.

Internacionalització: Es preveu comptar amb la participació de ponents i assistents d’altres regions d’Europa que permetran intercanviar experiències i impulsar les actuacions de promoció tant de la biomassa com del biogàs a través de la transferència de coneixement.

L’entrada a la Fira és gratuïta i s’adreça a totes les empreses vinculades al sector de la biomassa i del biogàs, a consumidors finals (tècnics de l’administració, granges i sector ramader, industrials, institucions, investigadors, arquitectes, aparelladors, administradors de finques, etc.) i, finalment, també a la ciutadania en general, per tal de promoure la biomassa com a font energètica domèstica i el biogàs com a alternativa d’energia a les instal·lacions ramaderes.

A més de l’espai expositiu, la Fira comptarà amb diferents activitats paral·leles com trobades professionals, conferències i tallers per a tots els públics. Algunes d’aquestes activitats tindran un cost però serà molt econòmic.


 

Municipis: 
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

La instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’escola Guillem de Mont-rodon i a la llar d’infants dels Caputxins ha estat el projecte guanyador de la cinquena edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Vic.

Notícia

Després de realitzar els informes corresponents, més de cent empreses que participen al projecte Pro-energia Osona podran estalviar-se en conjunt uns 157.000 euros, un 15% respecte als preus que tenen actualment, amb les tarifes obtingudes per les comercialitzadores Electra Caldense i Peusa.

Notícia
També impulsa una fiscalitat verda

El Ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat una nova Ordenança per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaique

Butlletí