S’inaugura l’Itinerari terapèutic al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

En homenatge al biòleg Salvador Grau

Font: Generalitat de Catalunya i Olot TV

30/05/2018 - 10:01

En el marc de la celebració del Dia Europeu dels Parcs Naturals, a la Garrotxa s’ha aprofitat aquesta jornada per inaugurar l’itinerari terapèutic Salvador Grau, que arrenca des del casal de Bonavista d’Olot. El biòleg era un referent en la conservació de la natura al país, i va tenir una vinculació especial amb la comarca amb els primers passos del Parc Natural.

Salvador Grau i Tort, biòleg compromès amb la natura, que fou cap de Servei de Planificació de l'Entorn Natural de Catalunya i membre de la ICHN, va tenir els inicis laborals al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i amb el qual sempre va continuar vinculat.

El Parc Natural ha escollit un dia especial, el Dia Europeu dels Parcs, per presentar en públic l'itinerari terapèutic Salvador Grau. 

El Dia Europeu dels Parcs se celebra el 24 de maig des que en aquella data de 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella efemèride, la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa (EUROPARC), que agrupa gairebé 400 membres de 36 estats europeus, promou diferents activitats a les àrees protegides que fomenten els valors de la natura i en difonen els valors entre la ciutadania. 

La inauguració de l'itinerari terapèutic Salvador Grau s'emmarca també dins la #SetmanaNatura, que es planteja com un moment de l'any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Acte

Butlletí