Entra en vigor la rebaixa de l'1,65% en la tarifa d'aigua metropolitana

Font: AMB.cat

29/05/2018 - 10:37

L'organisme de la Generalitat de Catalunya ha donat el vistiplau a les tarifes impulsades per l'AMB, que suposen una reducció d'un 1,65% i un estalvi total de 5M respecte  la tarifa actual. Els ciutadans veuran reflectida la rebaixa al rebut de juny.

La Comissió de Preus, organisme de la Generalitat de Catalunya encarregat d'aprovar les tarifes d'aigua, ha comunicat a l'AMB l'aprovació a la revisió de les tarifes als municipis abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua.

Aquesta rebaixa —amb efecte des del 10 de maig— suposa que el conjunt de la ciutadania tindrà un estalvi global de 5 milions d'euros anuals, i ja es podrà veure en el rebut del mes de juny.

El passat 20 de març, el Consell Metropolità ja va aprovar la que suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys. Considerant les dues últimes revisions tarifàries, la rebaixa total se situa al 4%.

Els motius que han possibilitat aquesta rebaixa han estat, entre altres, l'anul·lació de l'augment de l'11,8% en les tarifes de l'aigua en alta d'ATLL, la revisió dels costos financers que aplica la companyia, el cànon de salmorres, l'actualització de l'IPC i l'ajustament del volum d'aigua a la realment subministrada.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Notícia

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el Pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic. El Pla ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona que està impulsant l’elaboració d'aquests plans a les diferents comarques i ha estat participat pels ajuntaments de la comarca a nivell tècnic. 

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Butlletí