Entra en vigor la rebaixa de l'1,65% en la tarifa d'aigua metropolitana

Font: AMB.cat

29/05/2018 - 10:37

L'organisme de la Generalitat de Catalunya ha donat el vistiplau a les tarifes impulsades per l'AMB, que suposen una reducció d'un 1,65% i un estalvi total de 5M respecte  la tarifa actual. Els ciutadans veuran reflectida la rebaixa al rebut de juny.

La Comissió de Preus, organisme de la Generalitat de Catalunya encarregat d'aprovar les tarifes d'aigua, ha comunicat a l'AMB l'aprovació a la revisió de les tarifes als municipis abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua.

Aquesta rebaixa —amb efecte des del 10 de maig— suposa que el conjunt de la ciutadania tindrà un estalvi global de 5 milions d'euros anuals, i ja es podrà veure en el rebut del mes de juny.

El passat 20 de març, el Consell Metropolità ja va aprovar la que suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys. Considerant les dues últimes revisions tarifàries, la rebaixa total se situa al 4%.

Els motius que han possibilitat aquesta rebaixa han estat, entre altres, l'anul·lació de l'augment de l'11,8% en les tarifes de l'aigua en alta d'ATLL, la revisió dels costos financers que aplica la companyia, el cànon de salmorres, l'actualització de l'IPC i l'ajustament del volum d'aigua a la realment subministrada.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Acte
10/04/2024 - 10:00
Masia de Can Coll. Lliçà de Vall
Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Butlletí