Granollers se suma a la Setmana de l’Energia 2018 per sensibilitzar en l'estalvi i l'eficiència energètica

29/05/2018 - 08:25

Es posa l'accent en el rol protagonista del ciutadà a l'hora de canviar el model actual

Del 4 al 8 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2018 coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que pretén sensibilitzar la societat pel que fa a l’estalvi i l’eficiència energètica. Granollers se suma a la iniciativa amb l’organització de tallers i visites.  

Concretament, dilluns 4 de juny hi haurà tres activitats. Dues tindran lloc a Roca Umbert i s'adrecen a estudiants: un taller en anglès per a la construcció d’un captador termosolar (de 9 a 11 h). La sessió incidirà en el paper protagonista que cadascú de nosaltres pot jugar en el canvi de paradigma energètic, mostrant com podem aprofitar millor l'escalfor del Sol i donant a conèixer materials quotidians i reciclats amb propietats excepcionals. L'altra activitat és una  visita a la Tèrmica (d’11 a 13.30 h) sota el títol: “Entra en la història: l’energia ahir i avui”, en què es visualitzaran tres vídeos de contextualització històrica de l'antiga fàbrica tèxtil, del funcionament de les calderes i distribució de l’energia, i dels reptes de futur que tenim plantejats per minimitzar el canvi climàtic. 
 
La tercera activitat, "Interpreta la factura energètica del teu negoci"(link is external), tindrà lloc a Can Muntanyola. Centre de Serveis a les Empreses (de 14.30 h a 16 h)  i s'adreça a comerços, empreses de servei i de restauració. Fruit de les pujades dels preus de la llum i el gas en els darrers anys, la factura energètica té cada cop més impacte econòmic en el balanç de l'activitat econòmica. Alhora, les companyies comercialitzadores de gas i electricitat fan un seguit de promocions i ofertes difícils de valorar. Enfocat com a taller, es donaran eines per entendre la factura energètica d'electricitat i gas, i les ofertes que arriben per reduir l'import de la factura. Es recomana als participants que portin una factura energètica del seu establiment. 
 
Dijous 7 de juny a la sala d'actes de l'Escola Municipal del Treball  (11 h) es presentaran els resultats de la 3a Marató d'Estalvi Energètic a Granollers celebrada el passat mes de febrer. Es lliuraran certificats de reconeixement als centres educatius participants i s'anunciarà l'inici, el curs que ve, del programa municipal 50/50, que permetrà compensar els centres docents públics d'acord amb l'estalvi energètic aconseguit durant l'any natural.    
 
Dijous 14 de juny a Can Muntanyola (de 10 a 14 h) es farà el taller per al foment de la gestió energètica a nivell industrial,(link is external) activitat que inaugurarà la 3a edició del cicle tècnic "Energia a la Indústria". La sessió donarà els coneixements bàsics per entendre la importància de la gestió energètica innovadora a les empreses i indústries, amb l´ús d'elements lúdics per aconseguir la interacció dels assistents. 
 
La Setmana de l’Energia l’organitzen diverses institucions -Institut Català d’Energia, Diputació, Ajuntament de Barcelona...- sota el lema “Transició energètica de Catalunya”. L’objectiu és promoure el pas del model actual de consum i producció energètica a un de nou que permeti l’apoderament ciutadà, entenent que les persones podem "produir energia i no només consumir-ne; podem participar en les polítiques energètiques de país; i podem gestionar la nostra demanda i consum energètic, perquè disposem de les eines per fer-ho".
 
Els tallers són gratuïts i cal inscripció prèvia.  Més info: Can Muntanyola, tel. 93 861 47 83 / latermica@rocaumbert.cat

 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Notícia

El nou enllumenat led permetrà millorar l’eficiència energètica i reduirà el consum i costos energètics

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Butlletí