Calaf instal·la airejadors d'aigua als equipaments municipals

25/05/2018 - 10:07

Els airejadors permetran estalviar fins a un 50% de l'aigua que es consumeix de l'aixeta on s'ha instal·lat. Aparentment surt la mateixa aigua que amb el sistema convencional, però realment surt barrejada amb molt aire, reduint així el cabal.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf s'han instal·lat un total de 54 airejadors en aixetes de mans i 51 airejadors en dispensadors de dutxes en diferents equipaments municipals.

Això suposa que a partir d'ara, un total del 56% dels sortidors municipals comptaran amb aquest sistema per estalviar aigua, el qual està considerat un dels més útils que existeixen actualment.

En aparença, sembla que surti la mateixa quantitat d'aigua que amb el sistema convencional, però en realitat aquesta surt barrejada amb molt d'aire i per tant, és redueix el seu cabal.

Aquesta acció s'emmarca dins la campanya de Calaf Vila Verda que preveu realitzar una vintena d'accions al llarg del 2018 amb la voluntat de fomentar l'educació i la sensibilització sobre les problemàtiques i les alternatives per viure d'una manera més sostenible i respectuosa amb el Medi Ambient.

A més, com que l'Eco Fira d'aquest any - posposada al 13 de maig -  també centrarà l'atenció en la temàtica de l'aigua i la sequera, està previst regalar airejadors als participants del taller: On és l'aigua? La sequera a Catalunya.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del dia 1 de juliol, l'Ajuntament del municipi ha assumit la gestió directe de l'aigua.

Article

L'Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat han estat premiats amb el premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible que otorga la publicació especialitzada Mobilicat.

Butlletí