Per la Setmana de l'Energia... Com comprar energia elèctrica 100% renovable

Font: ICAEN

03/06/2018 - 20:57

L’energia de Km 0 i de Km 100 ha de deixar de ser una opció per a ser una realitat.

Les Bases del Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, aprovades pel Govern de la Generalitat el passat mes de gener de 2017, dissenyen el camí cap a un nou país on les energies renovables esdevinguin el 100% del consum energètic en l’horitzó del 2050, tot prioritzant un model distribuït on l’energia es generi i es consumeixi, en bona part, dins el propi territori català.

Aquest és un objectiu molt ambiciós que requerirà transformacions profundes en el model territorial i sociocultural de Catalunya per tal d’avançar cap a la necessària captació i aprofitament elèctric de recursos naturals autòctons com són el vent, la radiació solar, l’aigua, la biomassa i la geotèrmia allà on se’n disposi. L’energia de Km 0 i de Km 100 ha de deixar de ser una opció per a ser una realitat.

L’increment de la demanda d’electricitat d’origen renovable per part dels consumidors afavorirà, a la llarga,  l’aparició de noves plantes de generació elèctrica d’origen renovable. Per la seva part, les administracions i grans empreses corporatives poden impulsar noves instal·lacions renovables de Km zero o Km 100 mitjançant els contractes de compra garantida a llarg termini que garanteixin la viabilitat de nous projectes renovables distribuïts i implantats a Catalunya.

Més informació a l'enllaç


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article

Arrenca la campanya per activar més d’un miler de Comunitats Energètiques

Butlletí