Sant Cugat del Vallès celebra la cloenda de la 3a Marató de l'Estalgia amb alumnes de les escoles implicades

08/05/2018 - 09:00

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha celebrat la cloenda de la 3a Marató de l'Estalgia amb l'entrega de certificats als alumnes de les escoles l'Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta que han participat durant el febrer en aquesta iniciativa, que té com a objectiu conscienciar sobre l'ús i el consum i rebaixar la factura de llum, aigua i gas.

Els quatre centres del municipi han aconseguit tancar aquesta edició amb un estalvi econòmic total de 1.570 euros. Aquests diners es donaran als serveis socials de l'Ajuntament, que els destinaran a la lluita contra la pobresa energètica.Entre les quatre escoles s'ha aconseguit un estalvi del 15,94% en consum d'electricitat, un 7,71% d'aigua (82 m3) i 3,06% de gas. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha agraït la participació de tots els alumnes.

"Remarcar i felicitar la implicació de les escoles i dels alumnes, que aporten el seu granet de sorra per fer un món millor, i perquè famílies de la nostra ciutat puguin passar un hivern amb unes condicions més adequades."

Eloi Burriel de l'empresa L'Origen, creadors de la Marató de l'Estalgia, ha fet una valoració positiva dels resultats de la campanya però ha remarcat que els números no són el més important.

En números, aquest any hem superat el gas i l'aigua i en l'electricitat ens hem quedat a un 7%. Tot i això són números espectaculars. Però el que intentem buscar és conscienciar la gent, fer-la partícip, informar i donar coneixement, fer aquest esperit empàtic i solidari, i amb una clara vessant que és la lluita contra el canvi climàtic.

La Marató de l'Estalgia és una iniciativa compartida entre 10 municipis. Hi participen quatre tipologies d'edificis: escoles, edificis administratius, equipaments esportius i equipaments socials i culturals. Entre tots s'ha generat un estalvi del 7,3% del consum elèctric, del 13,7% d'aigua i del 12,5% de gas.


 

Relacionats

Notícia

Sant Cugat posa en marxa sistemes d’estalvi energètic a l’Escola de Música, el Casal Mira-sol i l’escola Pins del Vallès. Finançats a través de l’AMB i dels projectes europeus SunHorizon i GeoFit, cada equipament estalviarà entre un 60 i un 70%

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Butlletí