Mataró bonifica en un 95 % l'impost d'obres per instal·lar sistemes de recàrrega elèctrica en garatges col·lectius

05/05/2018 - 20:22

Foto: Diari Ara.cat

També es convoquen subvencions de l'ICIO per a actuacions no exigides per la normativa vigent i que millorin l'eficiència energètica d'edificis o habitatges

L’Ajuntament de Mataró bonifica en un 95 % l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i la corresponent taxa de llicència d’obres en aquells casos en què l’actuació es destini a implantar sistemes de recàrrega de vehicles elèctrics en garatges col·lectius. Aquestes construccions, instal·lacions i obres són considerades d’interès municipal, motiu pel qual l’Ajuntament va decidir introduir aquesta bonificació en les ordenances fiscals per a 2018. La mesura està en consonància amb el paquet de mesures que vol impulsar la Unió Europea perquè els edificis es dotin de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i que s’inclouran en la modificació de la Directiva europea sobre eficiència energètica dels edificis, actualment en fase de tramitació.

Més incentius fiscals per a obres de millora de la sostenibilitat i l’eficiència energètica

A més a més d’aquesta bonificació, l’Ajuntament també ofereix altres incentius fiscals a persones propietàries que facin actuacions en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica no obligades per la normativa vigent en els seus edificis o immobles:

-Obres que incorporin mesures de millora de l’aïllament tèrmic de cobertes, façanes i fusteries exteriors, que augmentin l’eficiència energètica poden optar a una subvenció del 50 % de la quota de l’impost. Estan dirigides a actuacions en edificis o habitatges amb qualificació energètica D que millorin en una lletra aquesta qualificació; i a actuacions que permetin millorar en dues lletres la qualificació de la certificació energètica dels edificis o habitatges que tinguin una qualificació F i G.

-Construccions, instal·lacions i obres que incorporin sistemes per aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar o altres energies alternatives. La bonificació, del 95 % de la quota, és aplicable en el cost concret de l’obra que fomenti l’estalvi energètic.

A més a més d’aquests incentius, els propietaris d’habitatges amb instal•lacions de sistemes d’aprofitament d’energia tèrmica o solar disposen d’una bonificació del 50 % de la quota de l’IBI durant 3 anys.

Altres bonificacions en matèria de millora de la sostenibilitat són, per exemple, les que s’apliquen en l’impost de vehicles de tracció mecànica als vehicles híbrids i elèctrics. En el cas dels vehicles elèctrics aquesta bonificació és del 75 % (la màxima permesa per la Llei) i, en el cas dels vehicles híbrids, aquesta bonificació és del 70 %.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Per les carreteres catalanes circulen ja 82.494 vehicles elèctrics, després que l’any 2023 es tanqués amb 20.412 noves matriculacions

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Butlletí