Mataró bonifica en un 95 % l'impost d'obres per instal·lar sistemes de recàrrega elèctrica en garatges col·lectius

05/05/2018 - 20:22

Foto: Diari Ara.cat

També es convoquen subvencions de l'ICIO per a actuacions no exigides per la normativa vigent i que millorin l'eficiència energètica d'edificis o habitatges

L’Ajuntament de Mataró bonifica en un 95 % l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i la corresponent taxa de llicència d’obres en aquells casos en què l’actuació es destini a implantar sistemes de recàrrega de vehicles elèctrics en garatges col·lectius. Aquestes construccions, instal·lacions i obres són considerades d’interès municipal, motiu pel qual l’Ajuntament va decidir introduir aquesta bonificació en les ordenances fiscals per a 2018. La mesura està en consonància amb el paquet de mesures que vol impulsar la Unió Europea perquè els edificis es dotin de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i que s’inclouran en la modificació de la Directiva europea sobre eficiència energètica dels edificis, actualment en fase de tramitació.

Més incentius fiscals per a obres de millora de la sostenibilitat i l’eficiència energètica

A més a més d’aquesta bonificació, l’Ajuntament també ofereix altres incentius fiscals a persones propietàries que facin actuacions en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica no obligades per la normativa vigent en els seus edificis o immobles:

-Obres que incorporin mesures de millora de l’aïllament tèrmic de cobertes, façanes i fusteries exteriors, que augmentin l’eficiència energètica poden optar a una subvenció del 50 % de la quota de l’impost. Estan dirigides a actuacions en edificis o habitatges amb qualificació energètica D que millorin en una lletra aquesta qualificació; i a actuacions que permetin millorar en dues lletres la qualificació de la certificació energètica dels edificis o habitatges que tinguin una qualificació F i G.

-Construccions, instal·lacions i obres que incorporin sistemes per aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar o altres energies alternatives. La bonificació, del 95 % de la quota, és aplicable en el cost concret de l’obra que fomenti l’estalvi energètic.

A més a més d’aquests incentius, els propietaris d’habitatges amb instal•lacions de sistemes d’aprofitament d’energia tèrmica o solar disposen d’una bonificació del 50 % de la quota de l’IBI durant 3 anys.

Altres bonificacions en matèria de millora de la sostenibilitat són, per exemple, les que s’apliquen en l’impost de vehicles de tracció mecànica als vehicles híbrids i elèctrics. En el cas dels vehicles elèctrics aquesta bonificació és del 75 % (la màxima permesa per la Llei) i, en el cas dels vehicles híbrids, aquesta bonificació és del 70 %.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Butlletí