Guia per reconèixer les espècies de peixos protegides a les Illes Balears

18/04/2018 - 08:30

Per la raresa o la singularitat d'alguns peixos o el ritme de disminució d'algunes de les poblacions, les administracions públiques han impulsat normatives per assegurar-ne la conservació i preservar-les de la desaparició.

L'incompliment de la normativa de protecció pot comportar sancions considerables, per evitar aquestes circumstàncies s'ha redactat una guia per facilitar als pescadors el reconeixement de les espècies de peixos protegides del nostre litoral, i també per indicar-los què fer en cas de capturar-ne un exemplar.

Cal saber que la llista d'espècies de peixos protegides és variable, de manera que s'hi poden afegir o se'n poden excloure, segons l'estat de conservació. Seguidament es mostra la llista actualitzada que es pot consultar la Guia.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí