Guia per reconèixer les espècies de peixos protegides a les Illes Balears

18/04/2018 - 08:30

Per la raresa o la singularitat d'alguns peixos o el ritme de disminució d'algunes de les poblacions, les administracions públiques han impulsat normatives per assegurar-ne la conservació i preservar-les de la desaparició.

L'incompliment de la normativa de protecció pot comportar sancions considerables, per evitar aquestes circumstàncies s'ha redactat una guia per facilitar als pescadors el reconeixement de les espècies de peixos protegides del nostre litoral, i també per indicar-los què fer en cas de capturar-ne un exemplar.

Cal saber que la llista d'espècies de peixos protegides és variable, de manera que s'hi poden afegir o se'n poden excloure, segons l'estat de conservació. Seguidament es mostra la llista actualitzada que es pot consultar la Guia.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Article

Les dades obtingudes gràcies a la ciència ciutadana mostren que les platges de Barcelona acullen 103 espècies de peixos, una d’elles invasora, i també és refugi d'altres protegides, com els cavallets de mar.

Article

Concurs de fotografia del Festival Cinema Natura de Cervelló.​

Butlletí