El 6,7% del consum anual de l'estació depuradora de Llucmajor prové de la nova instal.lació fotovoltaica

17/04/2018 - 10:45

Les instal·lacions de 301 plaques fotovoltaiques tenen una potència de 81,27 kw per autoconsum i que comporten un 6,7 % del consum anual d’energia de la planta.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pescadel Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal, acompanyat per la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau; el gerent de l’Agència Balear de la Qualitat de l’aigua, Antoni Garcias, i el batle de Llucmajor, Gregori Estarellas, han visitat les instal·lacions.

Durant la visita, el conseller Vidal ha fet referència al fet que el subministrament elèctric als edificis i instal·lacions del Govern de les Illes Balears per als anys 2017 i 2018 es regula mitjançant l’Acord marc per a la contractació centralitzada del subministre elèctric per als edificis i instal·lacions de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i del sector públic instrumental i, en aquest sentit, ha explicat que “seguint amb l’aposta de les energies renovables, hem executat la posada en servei d’una sèrie d’instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum a les depuradores gestionades per l’ABAQUA, de Cala d’Or, Llucmajor, Portocolom i Ferreries el 2017, i enguany està previst a Pollença”.

En concret, a l’estació depuradora de Llucmajor s’ha fet una instal·lació de generació d’energia elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques per a autoconsum, amb una potència nominal instal·lada de 81,27 kW, de tipus II (autoconsum amb venda d’excedents), encara que per la previsió de consums a l’EDAR i la potència generada, es preveu que els excedents siguin mínims.El factor limitant de la potència instal·lada ha estat, en aquest cas, la superfície disponible. S’ha ocupat un total de 632 m2 a les cobertes dels edificis de l’EDAR.

Per a l’any 2018, a les instal·lacions de l’ABAQUA, hi ha prevista una única instal·lació fotovoltaica nova dins l’execució del contracte derivat de l’Acord marc, a l’EDAR de Pollença, amb una potència nominal de 160 kW.

Actualment la CAIB té unes 26 instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum en servei amb una potència de 1366 KWp, que comporten una producció energètica aproximada d’1,6 GWh i una reducció d’unes 1237 tones a l’any. Aquest estalvi de CO2 és el que s’obtindria, en 10 anys, d’un bosc de 98.000 arbres.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Butlletí