En marxa els treballs d’adequació dels horts urbans de Sant Cugat del Vallès

07/04/2018 - 09:00

S'ha iniciat l’adequació de la segona fase dels horts urbans del carrer Amposta a Sant Cugat del Vallès i també s’ha obert el termini per sol·licitar una parcel·la als horts de recent construcció del parc d’Ildefons Cerdà.

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès està realitzant els treballs de la segona fase d’horts urbans al carrer Amposta, els anomenats Horts de la Figuera. Es tracta de 23 noves parcel·les d’horts que se sumaran a les 35 existents corresponents a la primera fase.

L’actuació, que s’allargarà fins a principis d’abril, consisteix en delimitar les parcel·les, instal·lar el sistema de reg i habilitar una zona comunitària amb una pèrgola. El pressupost total de les obres és de 25.000 euros.

La gestió dels nous horts de la Figuera anirà a càrrec de l’Ateneu Santcugatenc, que ja gestiona els horts de la primera fase.

Sol·licituds per als Horts d’Ildefons Cerdà

Pel que fa a les 13 parcel·les de l’hort del parc d’Ildefons Cerdà, sorgits dels primers pressupostos participatius, ja s’han acabat les obres corresponents a l’adequació, la instal·lació del reg i l’espai comunitari.

Les persones que tinguin interès en conrear-los poden sol·licitar una parcel·la fins al 6 d’abril. L’11 d’abril es publicarà la llista de sol·licitants i es farà el sorteig d’adjudicació.

Aquests horts estaran gestionats per les entitats Gilgal Solidari i Aula de So, pertanyents a la Xarxa Monestir Sant Francesc, que desenvoluparà un projecte social.

Sorteig per als Horts de Can Mates

Prop de 140 persones han sol·licitat conrear una de les 34 parcel·les de l’Hort de Can Mates, que des d’aquest abril gestionarà l’AMPA del Turó de Can Mates.

Dimarts 20 de març es va fer el sorteig d’adjudicació de parcel·les entre els sol·licitants i divendres 23 es publicarà la llista definitiva de persones que gaudiran dels horts.

L’Ajuntament ha invertit en aquest espai 20.400 euros en actuacions de millora, amb la instal·lació d’un nou sistema de reg i una font.

Més horts durant 2018

Al llarg d’aquest any està previst executar el projecte de l’hort del carrer Andana, adjudicat a diverses entitats de lleure de Sant Cugat, i l’hort de l’avinguda Roquetes que gestionarà l’entitat CRAC de la Floresta.

Amb aquests dos projectes Sant Cugat disposarà d’un total de 8 horts urbans: Hort de Volpelleres, Hort de Mira-sol, Hort del Par Ildefons Cerdà, Hort de La Figuera (1a i 2a fase), Hort de Can Mates, Hort del carrer Andana i Hort de l’avinguda Roquetes.

En tots els casos, l’objectiu, d’acord amb el programa Cultiva’t, és constituir un espai de cultiu ecològic, d’autoconsum i de foment d’activitats en comunitat.

Per facilitar aquesta tasca, fins al 4 d’abril, les entitats que gestionen els horts poden sol·licitar una subvenció a Medi Ambient per formació i adquisició de mobiliari urbà, plaques solars fotovoltaiques, planter, eines i compostadors.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Notícia

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha entregat 16 parcel·les dels horts municipals de Boada Vell

Notícia

L’Ajuntament de Rubí crearà els horts als terrenys de la masia de Can Sant Joan. La nova instal·lació, que comptarà amb 49 parcel·les de cultiu, vol promoure l’agricultura ocupacional i fomentar l’autoconsum, entre d’altres

Butlletí