Badalona prorroga fins a finals d’any la campanya #femBDNeficient

07/04/2018 - 08:47

La iniciativa municipal d’assessorament i eficiència energètica ha arribat a més de 600 persones i 300 comerços de Badalona.

Després d’haver atès més de 600 visites de ciutadans i d’arribar a més de 300 comerços de la ciutat, la campanya municipal d’assessorament energètic i d’eficiència energètica #femBDNeficient s’allarga fins a finals d’any.

L’Ajuntament de Badalona, conjuntament amb l’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), va iniciar el passat any una campanya d’assessorament i eficiència energètica per a lluitar contra la pobresa energètica i per a la reducció del consum com a contribució a la lluita contra el canvi climàtic.

Les oficines municipals situades a l’edifici municipal El Viver han atès més de 600 visites i els tècnics municipals ha contactat amb més de 300 comerços badalonins. La campanya pretén reduir el cost de la factura energètica amb l’objectiu de treballar per un nou model energètic, millorant l’eficiència energètica, optimitzant la potència contractada i promovent la contractació d’energia provinent de fonts renovables.

Estalvi mitjà de 15 euros mensuals per família i 432 euros anuals per comerç

L’estalvi aconseguit assoleix una mitjana de 15 euros/mes per família assessorada. Correspon en la majoria de casos als ajustaments proposats pel que respecta a ajustar la potència contractada, a canvis de tarifa, o bé comprovant que hi ha famílies que acompleixen els requisits per obtenir l’aplicació del bo social. En aquest sentit, s’han ajudat a tramitar fins ara més de 100 bons socials a les diverses famílies assessorades. Pel que fa als comerços de la ciutat la mitjana d’estalvi ha estat de 432 €/any per comerç assessorat.

En el marc de la campanya també s’han organitzat xerrades a diversos col·lectius ciutadans de la ciutat, com ara associacions de veïns, grups de dones o escoles d’adults.

Els tècnics encarregats del programa, a més de realitzar assessorament, fan tasques d’acompanyament en la realització de tràmits davant de les companyies. Així, fins ara, s’han acompanyat més de 90 famílies a fer qualsevol tramitació.

Les persones o col·lectius que estiguin interessats en la campanya, poden demanar cita prèvia a través del portal web de l’Ajuntament de Badalona (www.badalona.cat), o bé adreçar-se al Departament d’Ecologia Urbana a l’Edifici del Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12), o al telèfon 93 483 29 43 i demanar més informació.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Article

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Notícia

El Govern de la Generalitat de Catalunya licitarà el desdoblament de la canonada per resoldre de manera definitiva la fuita històrica de Badalona.

Butlletí