L’Escola de la Natura de Parets del Vallès publica les activitats de primavera

21/03/2018 - 12:54

Ja s’han donat a conèixer les activitats incloses en la programació de Primavera 2018 de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès.

El mes de març l’activitat serà d’un taller de caixes niu per ajudar als ocells, a l’abril el tema que es tractarà serà el de l’espectacular món dels insectes; al maig, el canvi climàtic serà el protagonista central de l’activitat; al mes de juny es podrà conèixer de més a prop el món de les abelles; i el mes de juliol estarà dedicat a l’energia solar i l’experimentació per entendre-la.

Les activitats tenen una durada de dues hores i es porten a terme de 17.30 a 19.30 h en les instal·lacions de l’Escola de la Natura. El preu de les activitats i tallers és de 2 € per als residents de Parets, i 4 € per als no residents. A més d’aquests tallers de natura en família, el 27 d’abril es podrà gaudir d’una xerrada gratuïta sobre la biodiversitat i el desenvolupament urbà a càrrec del Dr. Martí Boada; d’un taller d’introducció a rastres i senyals de la fauna a Catalunya; i d’un altre sobre plantes remeieres i cosmètica natural, aquests dos darrers tenen un cost de 27 € que inclou el material de l’activitat.

Les sortides que s’han programat per a aquesta primavera són el 17 de març, amb sortida des del Pavelló Municipal, una excursió relacionada amb l’ornitologia al Tenes; el 5 de maig, amb sortida des de Can Jornet, amb els rèptils i amfibis com a tema central; i el 16 de juny, amb sortida des de Can Jornet, per conèixer Gallecs com a entorn natural. La durada de cada sortida és de 3 hores. Les inscripcions a totes les activitats es poden formalitzar visitant el web escolanatura.parets.cat amb 7 dies d’antelació.

Prop de 7.000 infants visiten o fan activitats al centre

Durant el passat curs escolar 2016-2017, un total de 6.725 nens i nenes, distribuits en 269 grups, van visitar o format part de les activitats coordinades per l’Escola de la Natura de Parets del Vallès.

D’entre les activitats que s’han dut a terme, cal destacar els tallers, les sortides i els audiovisuals relacionats amb natura, fauna, residus, mobilitat, energia o astronomia, entre d'altres.

L’objectiu del programa de l'actual curs 2017-18, és millorar la proposta escolar promovent la conservació del nostre entorn, i fomentar els hàbits de civisme, protecció, conservació i respecte per la natura. Actualment l’escola ja compta, fins al mes de juny, amb una reserva de més de 400 grups interessats en dur a terme activitats o visites al centre.

Cal destacar també el treball d'adaptació de l’oferta didàctica als diferents centres d'ensenyament especial de la comarca que han sol·licitat activitats. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

Granollers programa activitats per sensibilitzar sobre el medi ambient i l’acció climàtica. Commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i adhesió a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Article

Una vintena d'alumnes de 4t d'ESO de l'IES La Vall del Tenes creen terraris sostenibles i autosuficients. L'Ajuntament de Santa Eulàlia hi ha col·laborat amb la compra del material.​

Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Butlletí