Un pla ocupacional per ajudar els comerciants a estalviar energia a Nou Barris

14/03/2018 - 13:45

15 joves assessoren les botigues de Nou Barris amb mesures de baix cos

Aquests dies finalitza un dels programes pioners de Barcelona Activa. El pla ha format i contractat 15 assessors d'estalvi energètic. Els joves han analitzat el consum de 50 botigues de Nou Barris i els han aconsellat un seguit de mesures per estalviar en la factura d'aigua, llum i gas.

Barcelona Activa vol arribar a tots els sectors de la població amb problemes per trobar feina. Per això aquest projecte s'ha fixat en els joves de 18 a 25 anys que tenen cicles de formació o estudis universitaris. Els ofereix la primera experiència professional amb unes condicions laborals dignes, a més d'una formació en sostenibilitat i estalvi energètic que els complementa el currículum. "Ha estat una bona experiència perquè he après tot el tema de l'estalvi i l'eficiència energètics, que dins de la meva formació professional és molt important perquè soc urbanista", explica Adarenis García, una de les participants d'aquest pla ocupacional.

Estalvi energètic d'entre 100 i 2.000 euros l'any

La tasca dels assessors ha estat visitar uns 50 comerços de Nou Barris i analitzar-ne el consum d'aigua, llum i gas. Han dut a terme monitoratges durant uns dies per saber els hàbits i els pics de consum de les botigues. A partir d'aquí, han estudiat com rebaixar les factures amb petits gestos. "Això es fa a partir d'abaixar la potència contractada, canviar els equips d'il·luminació o aplicar mesures en hàbits de consum", explica Joan de Mas, un altre participant. Com a mitjana, els comerços que han visitat es poden estalviar entre 100 i 2.000 euros cada any.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Article

Apagar els llums de Nadal una hora abans suposa una reducció de 42 hores: si en anys anteriors l’enllumenat nadalenc va estar encès 259 hores, enguany ho estarà 217. És una mesura d’estalvi del consum energètic acordada amb les patronals del comerç i la restauració.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Butlletí