Rubí millora l'entorn natural de l'espai fluvial del torrent de l'Oriol

06/03/2018 - 10:17

L’Ajuntament de Rubí està duent a terme tot un seguit de tasques per millorar l’entorn natural de l’espai fluvial del torrent de l’Oriol. Les obres de rehabilitació del torrent ja han finalitzat i ara s’han iniciat els treballs de millora paisatgística.

La primera fase de la intervenció, relativa a les tasques de rehabilitació, l’ha executat l’empresa Hercal Diggest SL per un import de 42.437,93 euros. L’actuació ha consistit en l’estabilització de talussos, l’eliminació del rizoma de la canya americana, la millora morfològica de l’espai fluvial, la retirada de residus i de sòls contaminants de la llera i el condicionament de la mateixa.

La segona fase, que s’està executant en aquests moments, contempla la millora paisatgística de l’entorn amb la implementació d’accions de bioenginyeria i de revegetació. Concretament, es col·locarà una ret de coco, s’aplicarà hidrosembra amb una barreja de llavors d’herbàcies d’espècies autòctones als talussos reperfilats i s’instal·larà feixina viva i roll vegetalitzat a la base del talús. Aquests treballs, que duu a terme l’empresa Naturalea Conservació SL amb un pressupost de 22.608,38 euros, es realitzaran fins a finals de març. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquestes actuacions busquen l’optimització dels recursos hídrics i la minimització de l’impacte del cicle de l’aigua sobre el medi.

Notícia
L'EDAR de Granollers millorarà també les instal·lacions per generar biogàs

El Consorci Besòs Tordera obté tres subvencions per import superior a un milió d’euros del Programa BIOGÁS impulsat per l’IDAE amb fons Next Generation EU

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Butlletí