Figueres lliura les claus dels 27 horts urbans de la Closa Rasa

Font: Ajuntament de Figueres i 9diari.cat

28/02/2018 - 08:25

Les parcel·les, que es cedeixen per un període de 4 anys, s'han atorgat a les entitats Suara Serveis SCCl, Fundació Sant Vicenç de Pau i Fundació Altem, i a 24 persones per sorteig.

L'Ajuntament de Figueres ha lliurat  les claus dels 27 horts urbans de la Closa Rasa de Figueres als nous hortolans. Les parcel·les, que es cedeixen per un període de 4 anys, s'han atorgat a 3 entitats (Suara Serveis SCCl, Fundació Sant Vicenç de Paul, i Fundació Altem), i a 24 persones per sorteig. Per poder ser adjudicatari individual calia ser major de 60 anys o bé estar en situació d’atur. 

Els hortolans rebran una formació específica per cultivar els horts aplicant els criteris de l'horticultura ecològica. Aquesta formació es complementarà amb un assessorament permanent i pràctic que durà a terme la coordinadora dels horts urbans, que es farà directament a les parcel·les cada 15 dies. S’abordaran temàtiques com cultius autoritzats, l’ús del reg gota a gota, el planter, el compostatge, manteniment de les instal·lacions comunes, etc.

Segons el regidor Medi Ambient, Francesc Cruanyes, present en l’acte de lliurament de claus, “enguany s’han fet millores al pou i s’ha posat una nova bomba per tal d’emprar aigua del freàtic en el reg de les parcel·les, amb la qual cosa reforcem el caràcter natural i sostenible dels horts”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Afecta a 12 nous municipis

S'ha aprovat la declaració d'emergència per sequera als municipis que depenen de l'embassament de Darnius Boadella. S’adopta aquesta mesura arran del seu descens, amb un volum del 17% de la seva capacitat.

Notícia

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha entregat 16 parcel·les dels horts municipals de Boada Vell

Notícia

L’Ajuntament de Rubí crearà els horts als terrenys de la masia de Can Sant Joan. La nova instal·lació, que comptarà amb 49 parcel·les de cultiu, vol promoure l’agricultura ocupacional i fomentar l’autoconsum, entre d’altres

Butlletí