Badalona posa en marxa la darrera fase del Pla Il·lumina

24/02/2018 - 12:57

El pla, que es va engegar l’any 2016, serveix per millorar l’enllumenat públic de la ciutat i obtenir el màxim profit energètic amb la major quantitat de llum possible.

A partir de l’any que ve es preveu aplicar un nou contracte que permetrà millorar el servei de l’enllumenat públic

El Govern de Badalona ha posat en marxa la tercera i darrera fase del Pla Il·lumina, que recordem que té l’objectiu de millorar les instal·lacions de l’enllumenat públic de la ciutat per tal de treure el màxim profit energètic i aconseguir la màxima quantitat de llum.

El pla de treball, iniciat l’any 2016, divideix la ciutat en tres sectors i preveu una actuació anual fins a acabar aquest 2018. Els treballs d’enguany es realitzaran al sector tres de la ciutat que comprèn els barris d’Artigues, El Remei, La Mora, Congrés, Sant Roc, Sant Antoni de Llefià, Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià i La Salut.

L’import previst per aquesta tercera fase del Pla Il·lumina, que es va iniciar a finals del mes de gener, és de 280.000 euros aproximadament.

Les actuacions consisteixen en la substitució de les làmpades instal·lades a les lluminàries de l’enllumenat públic i la neteja de les lluminàries. D’aquesta manera s’aconsegueix recuperar amb el mateix consum gairebé tot el rendiment perdut, produït tant per la brutícia, com per la pèrdua de rendiment a causa de l’antiguitat de les làmpades.

Els treballs es reparteixen en tres torns: matí, tarda i nit. Aquest últim es reserva per a aquelles làmpades situades als vials per on circula el transport públic, existeix alguna activitat singular o per les característiques de la mateixa via.

Per a l’any 2019 el Govern municipal vol aplicar un nou contracte que inclourà com a millora que la neteja es realitzi cada any i mig i el canvi de làmpada es mantingui com fins ara, és a dir, cada 3 anys.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El nou enllumenat intel·ligent del parc del Molinet de Santa Coloma de Gramenet incorpora en la il·luminació sensors de presència que controlen la intensitat i el color de la llum, de manera que respecta el cicle biològic de les espècies i redueix la contaminació lumínica

Article

Barcelona Energia s’ha unit a la celebració de les Festes de la Mercè amb l’objectiu de contribuir a un esdeveniment més sostenible i ecològic, proveint energia renovable a tots els actes, exhibicions i espais del programa oficial.

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Butlletí