Es comença ar retirar el fibrociment escampat pel tornado a Cardona

17/02/2018 - 22:01

La Diputació de Barcelona subvencionarà amb 86.550 euros a l'Ajuntament de Cardona per a la neteja i desmuntatge de les restes de fibrociment.

El vicepresident primer i responsable de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, ha visitat l'indret on ja han començat els treballs per retirar el fibrociment escampat a causa del tornado que va afectar Cardona a principis de gener. Guiteras, que ha estat acompanyat per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; ha anunciat que la Diputació de Barcelona donarà una subvenció del fons de contingència a l'Ajuntament de 86.550 euros per a la neteja i desmuntatge de les restes de fibrociment.

El vicepresident primer ha assegurat que «el fibrociment s'ha de treure perquè és un perill pel medi ambient i per la salut de les persones», i ha afegit que la corporació ha atès les peticions de l'alcalde perquè «era un tema delicat i hi havia molta complexitat en la retirada del fibrociment».

Guiteras també ha remarcat que «és l'Ajuntament qui ha buscat i contractat l'empresa», que ahir va començar la feina.

Els treballs que es realitzen serviran per retirar un total de 2.293 metres quadrats de fibrociment i 1.100 metres cúbics de runa provinents de teulades, mitgeres i baixants que es van trencar amb el pas de la ventada. D’aquesta manera, la zona afectada quedarà totalment neta i descontaminada.

Durant la visita, l’alcalde de Cardona també ha explicat que l’Oficina Tècnica d’Atenció a l’afectat pel tornado que es va obrir a l’Ajuntament ha sol·licitat nou ajudes —vuit de Cardona i una de Navès— a l’Estat espanyol a través del real decret que estableix aquestes subvencions per catàstrofes que tenen una afectació en habitatges. En paral·lel, també s’està tramitant la sol·licitud de declaració de zona greument afectada per emergència.

El tornado del passat 7 de gener va afectar 31 edificacions de Cardona i Navès, sis de les quals són cases de pagès. També es van malmetre granges, magatzems i coberts agrícoles. La valoració dels danys ocasionats pel tornado ascendeix a 800.000 euros.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
05/06/2023 - 00:00
Terrassa
Article

‘Salut i microplàstics' és el lema de la 32 Setmana del Medi Ambient de Terrassa, que se celebra del 5 a l'11 de juny.

Acte
04/06/2023 - 00:00
Castell de Penyafort, Santa Margarida i els Monjos

Butlletí