Bona acollida del Pacte per la mobilitat de Caldes de Montbui

18/02/2018 - 21:30

El Pacte per la mobilitat sostenible de Caldes de Montbui manté oberta la possibilitat de fer adhesions de ciutadania i entitats.

El Pacte per la mobilitat sostenible ja compta amb 67 inscripcions de les quals 23 són en nom d’entitats, comerços, escoles o associacions i 44 a títol individual.

D’aquest total d’adhesions, 17 participants han demanat també formar part del grup de seguiment (3 en nom d’entitats i 14 a títol individual), que serà l’encarregat de fomentar el debat i la participació i de constituir-se com a grup de seguiment de l'estudi i la seva execució.

Atesa la bona acollida del Pacte per la mobilitat, les adhesions continuaran obertes i es podran fer a través del formulari habilitat a www.caldesdemontbui.cat/mobilitat o lliurant la butlleta a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament o a la secretaria de Les Cases dels Mestres.

El Pacte per la mobilitat de Caldes de Montbui neix amb l’objectiu de garantir la qualitat de vida i el dret a la mobilitat urbana sostenible, fomentant la seguretat i la integració de col·lectius i administracions entre d’altres. És per això, que l’Ajuntament de Caldes de Montbui té la voluntat de promoure la participació per arribar a un consens amb la màxima implicació ciutadana possible. El Pacte per la mobilitat està integrat per entitats, empreses i persones interessades a formar-ne part, i per responsables polítics i tècnics de l'Ajuntament.

Les adhesions tenen com a objectiu que empreses, associacions i veïns adquireixin el compromís de donar suport i de treballar conjuntament per a proposar i participar de la millora sostenible de la vila termal, participant amb l’aportació de suggeriments, assistència a reunions i proposta d’accions, a aquest nou projecte.

Què és el Pacte per la mobilitat sostenible?

El Pacte per la mobilitat és un compromís de tots els calderins i calderines, ja siguin particulars, empreses o associacions, que vulguin implicar-se en el progrés cap a un model de mobilitat sostenible en un espai públic cada cop més net, segur i confortable i on la qualitat de vida i el dret a una mobilitat ètica estiguin per sobre de tot.

Els adherits al Pacte per la mobilitat es comprometen a acceptar els principis de garantir el dret a la mobilitat, a l’accessibilitat universal, la seguretat, i la integració de tots el col·lectius i administracions, entre d’altres. A més el Pacte genera sinergies implícites de sostenibilitat i garantia de dinamisme econòmic.

El objectius principals d’aquest gran projecte són entre d’altres, millorar la seguretat viària, afavorir les condicions d’accessibilitat per a vianants, fomentar l’ús de transport saludable, i sensibilitzar a la ciutadania sobre l mobilitat sostenible i segura.

És per a garantir tots aquests principis, compromisos i objectius que s’ha generat una estructura tècnica municipal  i un grup ciutadà de seguiment del Pacte que permeti desenvolupar l'estudi de mobilitat de Caldes de Montbui, amb ple suport de l’Ajuntament, que és el principal impulsor de la iniciativa.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Notícia

El Consorci Besòs Tordera ha instal·lat hidrants a dotze EDAR. La demanda d’aigua regenerada rebuda fins ara pels municipis consorciats se situa en 259 m3/dia, mentre que aquestes 12 ERA poden arribar a generar més de 320 m³/hora.

Butlletí