Molins de Rei instal·la quatre punts de càrrega per vehicles elèctrics

15/02/2018 - 21:45

Molins de Rei compta ja amb quatre punts de càrrega per vehicles elèctrics situats al carrer del Molí amb la plaça de la Llibertat. 

Es tracta de punts de càrrega semi-ràpida que podran utilitzar la gran majoria de vehicles elèctrics de forma gratuïta. Aquest projecte té un cost global de 28.000 euros.

L’Ajuntament de Molins de Rei aposta per la mobilitat sostenible amb la instal·lació de quatre punts de càrrega per vehicles elèctrics. L’accés als punt de càrrega es fa amb una targeta que podrà ser adquirida a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a finals d’aquesta setmana. La nova instal·lació permet fins a quatre càrregues simultànies, tant lentes (8h-10h) com semi-ràpides (2h-3h), i  gratuïtes. A més, disposa d’una pantalla LCD per visualitzar l’estat de la càrrega i els consums d’energia i temps de càrrega. El tipus de connector que es necessita per fer ús de les estacions de recàrrega és el Mennekes (tipus 2), d’obligatori subministrament per tots els fabricants de vehicles elèctrics des de l’any 2016.

Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, ha recordat l’aposta de l’Ajuntament de Molins de Rei per la sostenibilitat, “com per exemple ho mostra el fet que ja hi hagi alguns cotxes elèctrics municipals o que a les concessions de serveis públics es tingui en compte l’ús de vehicles elèctrics per part de l’empresa”.

Per la seva banda, Josep Raventós, regidor de Medi Ambient, ha afirmat que “aquest és un bon pas en el procés de transició, un primer pas per la substitució de vehicles d’altes emissions per d’altres de baixes emissions, però cal seguir treballant perquè les ciutadanes es desplacin en transport públic i així eliminar l’envaïment de l’espai públic per part del vehicle privat”.

Finalment, Silvia Guillén, regidora de Mobilitat, ha recordat que “actualment hi ha 74 vehicles elèctrics o híbrids de Molins de Rei que tenen concedida la bonificació de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica”. Un altre avantatge per les persones que condueixen vehicles elèctrics és l’aparcament gratuït a la zona blava i al mercat municipal durant 2 hores. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article


En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Martorell ha celebrat una setmana d'actes i inici de nous projectes per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat: bus elèctric, la fotolinera, el bicitancat o els camins escolar son algunes de les accions presentades.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí