Les Franqueses dóna la benvinguda al nou servei de recollida i neteja

02/02/2018 - 21:11

"Siguem Sincers" és el lema de la campanya d'implementació del nou servei que contempla la renovació dels contenidors i l'adquisició de dos camions d'escombraries, entre d'altres.

Els veïns de les Franqueses han acomiadat aquest dissabte el camió vell de les escombraries i han donat la benvinguda al nou camió en una festa. Des de les 10 del matí , petits i grans han pogut participar en diversos tallers i activitats relacionats amb les deixalles, el reciclatge i el servei de neteja urbana, a la plaça de l'Espolsada.

Amb la festa s'ha donat el tret de sortida a la campanya Siguem Sincers, lema del nou concepte de neteja urbana que arrenca al municipi. La festa, amenitzada des de l'escenari per en Peyu, ha viscut el seu moment culminant quan una grua de gran tonatge ha entrar el vell camió per ser acomiadat pels veïns i les autoritats.

Tot seguit, el nou vehicle de recollida d'escombraries han entrat a la plaça per se rebut amb confeti, una globotada i una cançó creada per a l'ocasió. Entitats com la Colla Gegantera o l'Espai Nadó també han participat a la festa.

Durant la Festa del Camió també s'ha donat els premis del concurs de dibuix que s'ha realitzat en col.laboració amb les escoles del municipi. Els guanyadors de les diverses categories han estat: Lucas Jiménez, de l'Escola Camins (categoria de 3 a 5 anys), Cloe Arias, de l'Escola Camins (categoria de 6 a 8 anys) i Cristina Vázquez, de l'Escola Bellavista-Joan Camps (categoria de 9 a 11 anys).

Des de ja fa unes setmanes s'ha iniciat el canvi de contenidors als carrers i s'han posat en marxa els nous camions i les noves escombradores. El nou camió redueix considerablement el temps de buidatge dels contenidors i el soroll, a més, també rebaixa significativament els nivells de contaminació.

S'espera que el nou camió de recollida d'escombraries de les Franqueses superi els números aconseguits pel vell vehicle en 11 anys, amb més de 325.000 quilòmetres recorreguts i més de 100 milions de quilos de deixalles recollits.


 

Relacionats

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Notícia

Es penalitza amb el 50% els habitatges que no participin del Porta a Porta i es bonifica amb el 5% aquells que generin poca resta

Notícia

Des de de diumenge 1 de gener, ha començat el control de les aportacions per tal d'aplicar la nova taxa de residus segons la participació en el sistema porta a porta.

Butlletí