Responsabilitat Social Corporativa a la Diputació de Barcelona

30/01/2018 - 09:19

Amb el compromís d’integrar la responsabilitat social en l’estratègia corporativa i com a administració referent en el progrés sostenible dels 311 municipis de la demarcació i en el benestar dels seus ciutadans, la Diputació de Barcelona treballa per poder acompanyar els governs locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Organització de les Nacions Unides.

El bon govern i les dimensions social, ambiental, laboral i econòmica de la responsabilitat social corporativa són les bases de la tasca de la Diputació, que s'ha convertit en la primera administració pública catalana acreditada amb el Certificat de Responsabilitat Social que atorga AENOR.

La Diputació de Barcelona entén la responsabilitat social com la integració voluntària de les preocupacions socials, econòmiques i ambientals en les activitats de l'organització i en la seva relació amb els seus grups d'interès.

La corporació aposta per integrar la responsabilitat social a l'estratègia organitzativa i enfortir la prestació de serveis al territori d'acord amb els valors de proximitat, transversalitat, transparència, sostenibilitat, eficàcia i eficiència, amb la voluntat d'esdevenir un referent en la prestació de serveis al món local contribuint al desenvolupament sostenible. És per això que compta amb la Política de responsabilitat social de la Diputació de Barcelona.

En aquesta línia es disposa d'un Pla director de responsabilitat social que defineix les línies estratègiques i constitueix el principal instrument de planificació i avaluació de les actuacions impulsades des dels diferents àmbits funcionals, que ha de permetre consolidar la responsabilitat social en la pròpia organització i en el món local.

La Diputació de Barcelona ha obtingut el Certificat del sistema de gestió de la responsabilitat social, que atorga AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació), que acredita la gestió de la corporació amb criteris de responsabilitat social i sostenibilitat, d'acord amb els requisits de l'estàndard IQNet SR10. 


Els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.

Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017.

Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.


 

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Article

Barcelona Energia s’ha unit a la celebració de les Festes de la Mercè amb l’objectiu de contribuir a un esdeveniment més sostenible i ecològic, proveint energia renovable a tots els actes, exhibicions i espais del programa oficial.

Butlletí