Lleida rep el reconeixement per la seva implicació en la mobilitat sostenible

19/01/2018 - 09:19

El Ministeri de Medi Ambient reconeix l’Ajuntament de Lleida per la seva implicació en la mobilitat sostenible. Rep una menció dels premis que la Setmana Europea de la Mobilitat 2017 atorga als municipis de més de 50.000 habitants L’alcalde de Lleida ha rebut amb satisfacció aquest guardó què significa un reconeixement a la gestió de qualitat de la Paeria en aquest àmbit.

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient acaba de fer públic el resultat dels premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2017, atorgant a l’Ajuntament de Lleida una menció com a reconeixement per la seva implicació en les polítiques adreçades a la gestió i promoció de la mobilitat sostenible.

La menció, que està signada per la sotsdirectora general de Qualitat de l’Aire i Medi Ambient Industrial, DG Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural (MAPAMA), Maj Britt Larka Abellán, respon al veredicte dels premis en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants.

L’Ajuntament de Lleida fa 17 anys que participa en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, per tal de promoure hàbits de mobilitat com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, que permeten la reducció de la contaminació, dels accidents i en definitiva la millora de la qualitat de vida als carrers de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut amb satisfacció aquest guardó què significa un reconeixement a la gestió de qualitat de la Paeria en aquest àmbit.

Malgrat que la Setmana de la Mobilitat Sostenible es va celebrar entre el 16 i el 24 de setembre, el Govern municipal treballa tot l’any en aquest àmbit de manera transversal. Aquesta legislatura s’han realitzat 147 accions en clau de millora de la mobilitat a Lleida.

En aquest sentit, l’alcalde Àngel Ros ha destacat els àmbits de la seguretat vial, la mobilitat a peu (facilitant l’eixamplament de voreres), o amb bicicleta (la ciutat ja connecta el marge esquerra i dreta del riu, amb 40 km de carril bici).

El paer en cap ha volgut destacar les estadístiques positives que ofereix la nova mobilitat en bus, des que es van implantar els canvis, que demostren que responen a les necessitats, i també la mobilitat en taxi.

Finalment, des d’un punt de vista de sostenibilitat energètica, el paer en cap ha remarcat els treballs realitzats en mobilitat elèctrica, amb la implantació de punts de recàrrega.


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Notícia

La Setmana de la Mobilitat de Lleida continua fins divendres 22 de setembre

Article

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l’Amep, presenta a Lleida l’estratègia dels municipis per resoldre els problemes que ocasiona el model de gestió actual de la xarxa de distribució elèctrica.

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Butlletí