L’edifici de l’Ajuntament de Castellbisbal tindrà plaques solars per a autoconsum

14/01/2018 - 09:17

Les obres, que s’han adjudicat a l’empresa Alterna Energia per 33.582 euros, està previst que comencin durant el primer trimestre de l’any 2018.

La propera instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a l’edifici de l’Ajuntament forma part dels projectes per la transició energètica que impulsa l’AMB, que ha fet un estudi sobre la viabilitat d’aquesta actuació.

Segons l’informe de l’AMB, l’edifici de l’Ajuntament, un cop entrin en funcionament les plaques solars, produirà 35.000 kWh a l’any donant cobertura al 10% de les seves necessitats energètiques elèctriques, garantint una ràtio d’autoconsum del 100%.

L’estalvi energètic que generaran les noves plaques solars serà d’uns 4.000 € l’any, de manera que en 8 anys i mig s’haurà recuperat el cost íntegre de la inversió feta en la instal·lació


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès instal·la plaques fotovoltaiques per a subministrament a l'escola la Falguera.

Notícia

Els edificis inventariats podran incorporar criteris de sostenibilitat energètica - amb condicions - en cas de ser rehabilitats, que s’intervingui per a donar-los un nou ús o bé per dotar-los d’activitat. També, tot i no emprendre cap iniciativa arquitectònica o urbanística, podran utilitzar les seves teulades com a base d’una instal·lació fotovoltaica.

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Butlletí