El projecte Viu la riera! s’enforteix amb nous acords i nous reptes de futur

Font: Consorci Besòs-Tordera

10/01/2018 - 14:59

La Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera va acollir el passat dissabte, 16 de desembre, la jornada Mulla’t!, organitzada pel projecte de participació ciutadana Viu la riera! i que ha servit per enfortir i establir nous lligams per continuar millorant la riera de Caldes i promovent el seu coneixement i la participació ciutadana.

Durant la primera part de la jornada, que va començar tocades les 10 hores, els responsables de Viu la riera! van exposar la importància que ha tingut en el desenvolupament d’aquest projecte el compromís ciutadà i la implicació d’un important nombre de voluntaris a cadascú dels 4 municipis per on passa. “La gent és clau en la millora de la riera, té molt a fer i té moltes ganes de fer. Cal que la gent s’identifiqui amb aquest espai i així serà més fàcil protegir-lo, cuidar-lo i estimar-lo”, va puntualitzar Carles Bayés, de la Universitat de Girona. A més, es va explicar com funciona i quin ús ha de tenir la GeoAgenda web Mulla’t del web-SIGPP Viu la riera!, una eina que ja es fa servir i que ha d’esdevenir punt d’informació de referència, on es vagin introduint totes les accions i/o aportacions vinculades amb la riera de Caldes, las seva preservació i la seva difusió. Per últim, es va posar de manifest la necessitat de crear un eix verd de la riera de Caldes.

La segona part de la trobada es va dedicar a ratificar el compromís polític en aquest projecte. Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics, Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Caldes de Montbui; Neus Garcia, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda; Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans; i Jordi Jiménez, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Llagosta, van signar el “Pacte territorial per a la millora de la riera de Caldes”. Un document que fixa, entre altres fites, la creació conjunta per part dels quatres consistoris del Dia de la Riera, una jornada per reforçar la consciència social sobre el seu valor natural i cultural.

Mulla’t! també va comptar amb la presència de Josep Maria Aguiló, representant de l’Agència Catalana de l’Aigua, Carolina Costa, representant de la Diputació de Barcelona, i Sergi Mingote, president del Consorci Besòs Tordera. Tots tres van coincidir en valorar molt positivament la implicació ciutadana aconseguida fins ara i la necessitat de treballar de manera conjunta. Cadascuna de les diferents administracions van palesar la seva intenció de col·laborar amb la iniciativa en tot allò que sigui possible.

L’acte va cloure amb un debat obert sobre la creació d’un observatori ciutadà de la riera. En aquest sentit,  Sergi Mingote va posar de manifest la predisposició del Consorci en formar part d’aquesta eina que “s’ha de crear de manera conjunta amb la ciutadania i amb els grups que hi treballen en aquest projecte, sumant el màxim de sensibilitats i implicant tothom”.

Viu la riera! celebrarà la seva pròxima trobada el 22 de març de 2018, Dia Mundial de l’Aigua, amb motiu de la inauguració d’una exposició itinerant.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Notícia

El Consorci Besòs Tordera ha instal·lat hidrants a dotze EDAR. La demanda d’aigua regenerada rebuda fins ara pels municipis consorciats se situa en 259 m3/dia, mentre que aquestes 12 ERA poden arribar a generar més de 320 m³/hora.

Butlletí