Els ens locals estalvien 266 mil tones de CO2 amb el contracte elèctric de l'ACM

Font: ACM.cat

05/01/2018 - 11:08

El nou contracte de subministrament elèctric que s’ofereix als ens locals catalans a través de la Central de Compres de l'Associació Catalana de Municipis permet un estalvi no només econòmic, sinó també estalvi energètic i reducció d’emissions.

En termes mitjans s’espera un estalvi del 10% en la despesa energètica dels ens locals pel 2017. Aquest estalvi prové d’una reducció del 14% en el preu del terme d’energia de baixa tensió i d’un 15% en l’alta tensió. Aquesta reducció serà especialment beneficiosa per als municipis petits on la partida d’enllumenat conforma la major part de la despesa energètica, ja que és precisament en la tarifa habitual de l’enllumenat on s’han aconseguit els preus més avantatjosos.

Impactes ambientals

Les condicions de contractació estipulades en el nou acord marc (energia 100% renovable) permeten evitar el lliurament de 266.000 tones de CO2 a l’atmosfera, en comparació amb un escenari de consum d’energia no renovable. Amb el nou acord marc també es redueix el consum d’energia primària en un 56%, facilitant el compliment compromisos establerts en el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per a la Sostenibilitat (PAES).

L’ACM, amb la voluntat de col·laborar amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat promoguda per la Diputació de Barcelona i amb les xarxes regionals de contractació pública sostenible, ha signat un acord amb el projecte europeu SPP Regions perquè aquesta licitació sigui inclosa com una de les 6 licitacions eco-innovadores previstes de desenvolupar a Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Butlletí