Nules posa en marxa un projecte d’horts inclusius

19/12/2017 - 12:01

L’Ajuntament de Nules ha cedit uns terrenys a l’Assemblea Local de Creu Roja de Nules per a posar en marxa un projecte d’horts inclusius amb els quals s’ofereix la possibilitat de cultivar gratuïtament en parcel·les dotades de les instal·lacions corresponents.

En el dia d’avui s’ha donat a conéixer aquest projecte, en concret els responsables d’aquesta iniciativa el president de Creu Roja Nules, Vicente Nebot; el vicepresident local del Pla de Medi Ambient de Creu Roja Nules, Ramón Saborit; i la responsable provincial del Pla de Medi Ambient de Creu Roja Castelló, Cristina Barreda, han explicat a l’alcalde de Nules, David García, i als regidors presents els objectius i accions principals que es duran a terme.

Davant d’això l’alcalde de Nules, David García, ha mostrat la seua satisfacció a poder col·laborar en aquest projecte “la cessió d’aquest terrenys ha tingut el suport unànime de tots els grups municipals, a més hem dotat els terrenys de les estructures necessàries per posar en marxa aquest projecte”.

Aquest projecte busca fomentar l’obtenció d’aliments frescos, l’adquisició de nocions sobre agricultura ecològica i la integració de pautes d’alimentació saludable. “Els horts que s’ofereixen busquen també una funció social en afavorir la integració de persones tant en situació desfavorida com en risc d’exclusió o amb diversitat funcional”, comenta el president de l’agrupació local de Creu Roja, Vicente Nebot. Per altra banda, ofereix la possibilitat de realitzar activitats educatives de caràcter pràctic amb les escoles locals.

Amb aquest projecte ens volem dirigir a famílies i persones individuals en situació de vulnerabilitat, a persones amb diversitat funcional, a voluntaris del Banc d’Aliments de Creu Roja i al professorat i alumnat dels centres educatius de Nules”, matisa Ramón Saborit, vicepresident local del Pla de Medi Ambient de Creu Roja Nules.

El terreny té una extensió de 148 m2 dotat de reg amb estructures adaptades per a persones amb diversitat funcional. Els participants en aquest projecte tenen al seu abast parcel·les de terra de 90 m2, un espai cobert per a aula taller, formació i assessorament en agricultura ecològica, autoabastiment d’aliments vegetals i un recurs per a projectes educatius.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Butlletí