Barcelona disposarà d'un enllumenat públic més sostenible i una ciutat més ben il·luminada

30/11/2017 - 08:38

El Pla de renovació integral de l’enllumenat 2018-2020 de Barcelona, per avançar cap a una ciutat més eficient i una via pública més confortable i segura per als veïns i les veïnes, inclou la substitució de 10.000 lluminàries per leds de baix consum, que aporten més sensació lumínica. Es prioritzen les instal·lacions obsoletes o amb problemes de seguretat elèctrica i els carrers amb dèficit de lluminositat.

La ciutat disposa de més de 146.000 punts de llum entre l’enllumenat viari i l’artístic. La seva finalitat és il·luminar la via pública de manera equilibrada entre la funcionalitat i l’estètica, tenint en compte els vianants, la mobilitat sostenible i el verd urbà i realçant l’arquitectura més icònica.

La prioritat del pla és renovar les instal·lacions en mal estat que ja requerien un manteniment o que s’avarien sovint, les anteriors a l’any 1976, que tenen un consum més elevat, i també les que es troben en carrers on hi ha manca de llum o on els fanals afecten l’arbrat. Les actuacions s’han decidit a partir de les necessitats detectades als districtes.

Actuacions en dos-cents carrers de la ciutat

L’enllumenat públic suposa el 20% del consum d’energia de l’Ajuntament. Amb l’aplicació del pla, el 20% del parc funcionarà amb leds, un 64% amb sodi i un 8% amb halogenurs metàl·lics, i es podrà eliminar l’ús del vapor de mercuri, el sistema més contaminant.

El Pla de renovació integral de l’enllumenat 2018-2020 preveu remodelar les instal·lacions lumíniques de 200 carrers de la ciutat. En total, s’hi instal·laran 10.000 lluminàries noves amb leds, que aportaran més sensació de llum i de seguretat a la via pública, i que suposaran un estalvi energètic d’un 5%, l’equivalent al consum elèctric d’unes 1.550 famílies.

Els treballs de renovació de l’enllumenat es realitzaran entre el mes de gener del 2018 i la tardor del 2020.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

S’instal·laran un total de 2.267 panells fotovoltaics en 7 centres esportius municipals, amb una superfície conjunta de 5.932,78 metres quadrats. Es calcula que generaran més d’1,69 milions de kWh anuals d’energia renovable, l’equivalent al consum energètic de 541 habitatges durant un any. Aquesta aposta per la generació d’energia des de equipaments municipals contribueix a la reducció de les emissions de carboni i al foment de l’autosuficiència energètica

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Butlletí