Rehabilitar per estalviar

14/10/2017 - 09:10

Durant el mes d’octubre, informadors experts en rehabilitació d’habitatges visitaran diferents llocs del districte de Gràcia a Barcelona per explicar a la ciutadania els ajuts a la rehabilitació i l’autogeneració d’energia, i el 2 de novembre es farà una sessió informativa al Centre cívic la Sedeta per explicar el procediment de sol·licitud dels ajuts.

Les polítiques de rehabilitació són  un dels motors més eficients per activar la ciutat des d’una visió social i econòmica. Comporten una millora de la qualitat de vida de les persones, millorant els espais on viuen, tant públics com privats. La campanya 2017, entre altres propostes, prioritza les ajudes per actuacions de generació d’energia (tant a nivell individual com col·lectiu) amb un 60% de l’ajuda per a les inversions en energia fotovoltaica i un 100% de finançament de l’estudi tècnic previ.

L’Ajuntament de Barcelona treballa per impulsar una estratègia de transició energètica que permeti reduir la factura energètica i ambiental de la ciutat i dels veïns i veïnes, tant amb millores que incideixin en la reducció de consums d’energia i aigua, com a través de la producció d’energies renovables.

El sector residencial és responsable del 27’9% del consum energètic de Barcelona.

Més d’un 90% dels habitatges de Barcelona poden aconseguir estalvis energètics substantius mitjançant la rehabilitació i l’auto abastament d’energia amb la utilització de les cobertes i altres elements estructurals com a espais de producció energètica és una de les millors maneres de reduir la factura.

Durant el mes d’octubre, visitaran el districte informadors experts en rehabilitació d’habitatges per explicar a la ciutadania l’existència d’aquests ajuts i la possibilitat de demanar-los per generar la seva pròpia energia. Aquests informadors explicaran com funcionen les ajudes, quines opcions tenen els veïns per generar la seva energia, quins costos pot tenir, etc.

Els podreu trobar a espais del districte com el Mercat de l’Abaceria, a la plaça de la Vila, a pl. Gal·la Placídia i a la plaça del Poble Romaní. A més, el tots els infants que ho desitgin el proper 7 d’octubre a la festa de l’Esport, poden descobrir, a partir d’un taller, com viure en un habitatge més energèticament eficient.

A més, tots aquells veïns interessats en demanar els ajuts, poden assistir el 2 de novembre a una sessió informativa al Centre cívic la Sedeta, on s’explicarà el procediment de sol·licitud.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí