I Congrés Català de Dret Ambiental

dimecres, 17 gener, 2018 - 00:00 a divendres, 19 gener, 2018 - 23:59
Universitat Rovira i Virgili Campus Catalunya Avinguda Catalunya, 35 43002 - Tarragona Catalunya - España

El Congrés Català de Dret Ambiental vol ser un espai obert de debat i intercanvi entre l’acadèmia, les administracions, els actors econòmics i les organitzacions socials, amb participació internacional.

El Congrés està organitzat pel Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona, de la Universitat Rovira i Virgili (www.cedat.cat) amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat de Catalunya.

En la seva primera edició abordarem el tema del canvi climàtic, en col·laboració estreta amb l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Fer front al canvi climàtic és una de les grans prioritats de la comunitat internacional i és també una prioritat dels poders públics de Catalunya, como ho demostra l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic 2013-2020 (ESCACC), de novembre de 2012, que parteix de la constatació de que « l’origen de l’escalfament global i del consegüent canvi climàtic, ja inqüestionable, és fonamentalment antròpic ». I que

«La comunitat científica internacional alerta de la necessitat de mantenir la temperatura global del planeta per sota de l’increment dels 2 ºC des de l’era preindustrial. Per aconseguir-ho és necessari l’establiment de reduccions significatives de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. En el cas que aquestes reduccions no s’assoleixin, caldrà destinar més esforços a l’adaptació dels impactes i, en conseqüència, majors costos. »

El Congrés està organitzat pel Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona, de la Universitat Rovira i Virgili amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat de Catalunya.

S'obre el termini de presentació de comunicacions i pòsters al primer Congrés Català de Dret Ambiental dedicat al canvi climàtic

El Congrés Català de Dret Ambiental vol ser un espai obert de debat i intercanvi entre l’acadèmia, les administracions, els actors econòmics i les organitzacions socials, amb participació internacional.

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic dóna suport a aquesta primera edició que té per objectiu abordar la qüestió de l'escalfament global i que se celebrarà els propers 17, 18 i 19 de gener de 2018 a la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

Fins el proper dia 20 de novembre de 2017, les persones interessades podran presentar comunicacions i pòsters sobre la temàtica del Congrés, en particular sobre els eixos que es relacionen a continuació:

  1. Les estratègies de mitigació del canvi climàtic
  2. Els reptes de l'adaptació al canvi climàtic
  3. La nova llei catalana sobre el canvi climàtic: anàlisis y perspectives.
  4. Els reptes en la transformació del model energètic: la transició cap a una economia baixa en carboni
  5. Arguments i actors en la litigació sobre canvi climàtic
  6. Les empreses davant el canvi climàtic: responsabilitats, deures i polítiques corporatives
  7. Economia circular i desenvolupament sostenible en el context de la crisi climàtica
  8. Les implicacions del canvi climàtic per als drets humans i les migracions
  9. Extractivisme, conflictes socioambientals i justícia climàtica
  10. La ciència i l'evidència del canvi climàtic: una visió científica per a les ciències socials i la política
  11. Delictes ambientals, criminalitat transnacional i canvi climàtic
  12. Regulació i instruments econòmics i fiscals per afrontar el canvi climàtic
  13. Ciutats i canvi climàtic: Reptes i Oportunitats
  14. Els impactes del canvi climàtic en la biodiversitat, l'agricultura i l'alimentació
  15. Canvi climàtic, mobilitat i transport

     

Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

L’IMET ha aprofitat les vacances de Nadal per avançar en les accions de confort tèrmic a les llars d’infants municipals

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Notícia

Tarragona impulsa per aquest estiu una sèrie de mesures per tal de millorar el dia a dia dels treballadors de la neteja davant l'arribada de l’onada de calor. 

Butlletí