Diverses ciutats i pobles pedalen per una mobilitat més sostenible

Sostenible.cat

29/09/2017 - 09:57

Font: elmon.cat de Terrassa

Desenes de persones han participat en la Pedalada 2017 a Terrassa i la Pedalada Popular pels carrers de Lleida aplega mil participants.

Una bicicleta humana a Terrassa

S’ha celebrat La Pedalada 2017, l’acte més popular del programa d’enguany de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible 2017 a Terrassa. Els inscrits en aquesta edició, abans d’emprendre el recorregut de 8 km pels carrers de la ciutat, han pogut participar en el "Circuit de la Bicicleta Humana", una proposta que ha consistit en la realització per part de tots i totes les participants d'un circuit gegant amb forma de bicicleta a la plaça Nova. Aquesta acció ha estat fotografiada i gravada des d'un punt elevat.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, ha assistit a la sortida de la Pedalada d’enguany, una passejada amb bicicleta pels carrers, lúdica i festiva, oberta a la participació de tota la ciutadania.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2017, que se celebra del 16 al 22 de setembre, amb el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, posa l’accent en la necessitat de fomentar un treball col·lectiu per aconseguir un aire més net. La Pedalada, l’acte central, reuneix tots els ingredients per aconseguir aquest objectiu, ja que representa els valors que es volen consolidar: la reflexió sobre el model de mobilitat, la utilització de mitjans de transport més nets o la recuperació de l’espai públic per a la ciutadania i pels usos cívics, entre d’altres.

A banda de la Pedalada, les activitats previstes en el programa volen promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Pedalada a Lleida

El Parc de Santa Cecília ha concentrat aquest matí un miler de persones amb motiu de la Pedalada Popular pels carrers de Lleida, activitat inclosa dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany ha escollit com a lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, sota l’organització de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat. El tinent d’alcalde i regidor, Fèlix Larrosa, s’ha sumat a aquesta activitat bàsicament familiar, on han participat molts pares i fills, recorrent un circuit de 5 quilòmetres diferent d’altres edicions. Els organitzadors han escollit un traçat més cèntric i urbà, per gaudir més de la ciutat.

Els participants han pres la sortida al Parc de Santa Cecília i han circulat pels carrers Camp de Mart, Balmes, Rambla d’Aragó, Avinguda Catalunya, Pont dels Instituts, Avinguda de l’Estudi General, Avinguda Doctora Castells, Avinguda d’Alacant, Avinguda Victoriano Muñoz, Pont de Príncep de Viana, Carrer Princep de Viana, Avinguda Prat de la Riba i Carrer d’Onofre Cerveró per finalitzar al Parc de Santa Cecília.

En finalitzar la pedalada, a la plaça de Santa Cecília, hi ha hagut un circuit d’educació vial en bicicleta per a menors de 12 anys, facilitat per l’ATM Lleida, animació musical i exercicis de fitness, organitzat per EKKE, punt de manteniment de bicicletes, per gentilesa de Cicles Fransi, i un tast de fruita de l’Horta de Lleida i una beguda per als assistents.

Per una altra part, i dins de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat també ha organitzat la cursa de mitjans de transport urbà, adreçada als escolars de secundària. Aquesta activitat, que es fa conjuntament amb l’ATM de Lleida tindrà lloc el dia 5 d’octubre a les 9.30h. En aquesta ocasió, hi participaran 4 centres de secundària de la ciutat de Lleida i partiran de cada centre fins a arribar a la plaça de Sant Joan. Des de cada centre sortiran 4 grups representant els 5 mitjans de transport: un grup a peu, un altre en bicicleta, un altre en bus i un altre en transport privat. A l’arribada es farà balanç del temps que ha tardat cada mitjà i del cost econòmic i ambiental de cada opció.

Foto : La Mañana 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí