Es presenta el procés participatiu de la municipalització de l'aigua a Ripollet

29/09/2017 - 09:09

Aquest octubre es farà el procés participatiu previ a la redacció del nou Reglament de l'aigua, que comptarà amb un cicle de quatre xerrades "Els dimarts de l'aigua", amb recollida d'aportacions, que tindran lloc a diferents equipaments municipals; i dues rutes veïnals per conèixer el patrimoni relacionat amb l'aigua.

Totes les activitats són obertes, no cal inscripció prèvia i seran coordinades amb col·laboració d'Entorn a3 Projectes Ambientals. A més, la passada Festa Major i al mercat setmanal s'ha muntat una paradeta informativa per donar a conèixer la gestió pública de l'aigua, promoguda sota el lema #aiguafontdedrets.

Recollida d'aportacions presencials i online

Les opinions i propostes de la ciutadania, que resultin d'aquest procés participatiu, de les seves dinàmiques participatives i de la pàgina web participa.ripollet.cat/aiguapublica (disponible a l'octubre), s'incorporaran a la memòria de viabilitat de la municipalització de l'aigua, que s'elaborarà durant el darrer trimestre de l'any. Aquesta serà la principal eina de treball de la Comissió municipal d'estudi de la municipalització, que s'ha previst constituir al Ple de setembre, de cara a la posterior aprovació plenària del Reglament del futur servei municipal d'aigües de Ripollet.

A la presentació davant la premsa, la primera tinent d'alcalde i regidora de Municipalització, Pilar Castillejo, ha destacat el protagonisme que es vol donar a la participació de la ciutadania i ha subratllat la importància que tindrà la discussió i aportacions en els àmbits de la pobresa energètica i els drets i deures de la ciutadania amb l'aigua.



PROGRAMA
Cicle "Els dimarts de l'aigua" i recull d'aportacions
* 3 d'octubre. L'aigua un bé escàs. Al Centre Cultural. De 18 a 19.30 hores.
* 10 d'octubre. Som aigua: drets humans i béns comuns. Al Casal d'Avis. De 18.30 a 20 hores.
* 17 d'octubre. Alternatives col·lectives a la gestió pública de l'aigua. Al Teatre Auditori. De 18 a 19.30 hores.
* 24 d'octubre. Participem en la gestió de l'aigua. Escola Anselm Clavé. De 18 a 19.30 hores.

Rutes veïnals
* 5 d'octubre. Ripollet i la història de l'aigua. Casa Natura. De 18 a 19.30 hores.
* 28 d'octubre. Ripollet: riu, rieres i entorn de la ribera. Institut Lluís Companys. De 10.30 a 12 hores.

Sessio de conclusió i retorn de les aportacions: Durant el mes de novembre.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

S’ha recuperat, a més, el pou situat al carrer Mallorca amb també un dipòsit  per carregar els vehicles de càrrega més ràpida i estudiant altres pous de captació d’aigua per també utilitzar-los.

Butlletí