El 86% del paper d'oficina consumit a l'Ajuntament de Barcelona és reciclat

20/07/2017 - 14:50

Aquest percentatge assoleix el màxim històric, superant el 81% que es va aconseguir l’any 2012.  En totes les dependències de l'Ajuntament el consum de paper d'oficina d'origen reciclat assoleix o supera el 50%.

L'Informe de la compra responsable de paper a les diferents dependències municipals durant el 2016 s'ha elaborat pel Programa Ajuntament+Sostenible donant compliment a la Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en el paper (2015). Aquest document mostra que en totes les dependències de l'Ajuntament el consum de paper d'oficina d'origen reciclat assoleix o supera el 50%.

Paper_1

Concretament, tres dependències (el districte de Sants Montjuïc, la Gerència de Seguretat i Prevenció i la Gerència d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat) han comprat el 100% del paper DIN A4 d’oficina d’origen reciclat.  Si afegim els Districtes d’Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts, Ciutat Vella i les Gerències de Recursos i de Presidència i Economia es pot afirmar que 10 dependències presenten un consum de paper reciclat superior al 80%. Tot i això destaca la disminució que presenta el Districte de Nou Barris i la Gerència de Drets Socials, que han passat del 61% al 50% i del 100% al 79%, respectivament. Altres districtes com Sant Andreu i l’Eixample han augmentat el percentatge de paper reciclat però encara no assoleixen el 80%.

Evolucio_paper_2016

El consum de paper per tot l’Ajuntament de Barcelona durant el període posterior a l’aprovació del Decret de Fusta (2004) mostra una certa estabilitat fins al 2006. El 2007 augmenta notablement el consum, tant del reciclat com del no reciclat, i finalment, a partir del 2008 s’observa una lleugera disminució del consum total i un augment del consum de paper reciclat. Això últim es dóna en gran part com a conseqüència de l’augment del percentatge d’ús de paper reciclat de la Gerència de Recursos.

Durant el 2016 el consum total de paper ha estat de 44.535 paquets de 500 fulls, de manera que es mantenen els nivells de consum dels darrers anys.

Així, com a conclusió del període analitzat destaca l’assoliment de l’ús de paper reciclat del 86% per al 2016. Aquest percentatge assoleix el màxim històric, superant el 81% que es va aconseguir l’any 2012.

Paper_5


 
Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

Un any més, el Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona (CEGUB) ha organitzat la neteja dels espigons. Una acció per reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat.

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Butlletí